(#2863) 2016. március 20., vasárnap

2863--mazochista2

A diák neve kiválasztása után nem csak az alapadatok jelennek meg (mindenkinél más számsorozat), de a számolás, a végeredmények is...

Na, megvan…

A LibreOffice 5-ös sorozat leszedve, bug-os… Visszatettem a 4-est, azzal megy. Megcsináltam a táblázatot amiben benne van minden diák és minden diáknak az a majdnem egy tucat adat ami eltérő személyenként, nagyságrendileg azonban megegyeznek: ezzel kell majd mindenkinek számolnia. Megvan a körlevél is, a regisztrálás az egyetlen fura dolog, ilyet nem kell a Microsoft Office-ban – igaz az nem is többfunkciós csomag, az különálló programok csoportja. Szóval a körlevél megvan, szépen egy állományba teszi. A 4.3-assal csináltam, érettségin a 4.4.4 a használható, gondolom az is így csinálja – nem tudom, miért hogy a feladat olykor tartalmazza a kitételt, miszerint lehet állomány sorozat is. Talán a Linux-os…? A körlevél tehát megvan, annyi szakasz, annyi A5-ös feladatlap, ahány a diák. Ez a dolog egyik oldala.

A másik oldal az, hogy lehetőleg egyszerűen tudjam ellenőrizni, javítani. Csináltam egy táblát amivel – remélem – a javítás is könnyebb lesz: a diák neve a kulcs, ehhez a megfelelő adatokat tölti át a táblázatkezelő és ezek alapján számol.

Meglátom, mennyi munka lesz a javítás, remélem nem sok...