(#2868) 2016. április 5., kedd

Tegnap megcsináltam az érettségi írásbeli vizsgafelügyelet beosztást. Sehol sem találtam a tavalyi táblázatot (munkafüzetet), csak a megfelelő munkalapok PDF-é nyomtatott változatát (az meg legfeljebb alakra támpont). Így újat kellett csináljak. Ahány vizsganap annyi munkalap, plusz egy ahol a tanárok a sorok, a vizsgatárgyak, órák az oszlopok, hogy összesíteni tudjam kinek hány órát kell felügyelnie összesen. Ez fontos, ha sikerül legalább nagyjából arányosan elosztani akkor senkinek egy szava sem lehet.

Lesz. De hát ez egy más kérdés, akkor majd jól módosítom… Vagy valami hasonló…

Most hátulról kezdtem, a kis tárgyakkal: fizika, informatika, német. Ezekből kevés a vizsgázó, kevés terem és kevés felügyelő kell, ezen vizsgák mellett ezekkel egy időben tanítunk. Azaz itt az órarenddel is egyeztetnem kell, csak az felügyelhet akinek nincs órája. A nagy tárgyak mellett (magyar, matematika, történelem, angol) nincs tanítás – délután tanítunk –, amikor ezek beosztásához eljutottam már lehetett, kellett arra figyelni, hogy akinek eddigre kevés felügyelt órája jött össze, az legyen beosztva.

Két bizonytalanság van a dologban. Az egyik az órarend. Kérték, hogy ha kimegy a végzős évfolyam, amikor is egyesek órarendje olyan lesz mint az ementáli (rengeteg lyukas órával), csináljak kicsit tömörebb órarendet. Ésszerű kérés, de azzal jár, hogy azokat a vizsgafelügyeleteket, amiket a mostani órarend szerint csináltam, majd módosítani kell. A másik még megfoghatatlanabb most. Az érettségi vizsgákkal egy időben el szokták kezdeni a gyakorlati vizsgákat is. Persze minden évben elhangzik, hogy jövőre másként lesz, de hát nem most hozott engem sem a hat óra húszas gyors, tudom, hogy erős érdek van amellett, hogy a gyakorlati vizsgák hamar véget érjenek, hogy pl. a vízitúra hamar elkezdődhessen – szerintem idén sem lesz másként. Ez ezért lehet érdekes, mert közismeretisek felügyelnek majd szakmai elméleti vizsgákon de szakmai gyakorlati oktatók emiatt az átfedések mellett a közismereti érettségin azt hiszem nem nagyon. Azért beosztottam őket (az egyenlő teherviselés alapján), de sejtem, hogy ennek kapcsán még majd kell változtatni…

Meglátjuk… A beosztás, annak egy verziója mindenesetre kész.