(#2876) 2016. április 27., szerda

Nem tudom, miért lepődöm meg. Tulajdonképpen pont az van, mire számítottam, amiért görcsölök többet és többet, de úgy látszik, feleslegesen is, hiába is…

Jövő hétfőn kezdődnek a vizsgák. Előbb az érettségi, majd a szakmai (ami az elméletet illeti; a gyakorlati beosztása nem az én dolgom, a szóbeli sem a szakmai vizsgán...) Sok dolgommal kések el olykor, sok dolgomat később kezdem mint kellene és a véghajrában lesz csupán meg. Ez nem jó! A vizsga felügyeleti beosztást viszont időben kezdtem el, valamikor április legelején (!)

Hiába…

Tegnap majd' az egész napom azzal ment el, hogy elkészítettem, papírra lenyomtattam a felügyeleteket. Egy-egy táblázat mindegyik napra ABC sorrendben az érintettek nevével (vizsga felügyelettel megbízott kollégák), illetve a felügyeleti beosztás táblázata, mindenki beosztását, nevét kiemelve akire vonatkozik. Babra munka, de ha ettől mindenki pontosan ott és akkor lesz, ahol és amikor kell, akkor megéri…

Lassan egy hónapja tehát, hogy közreadtam (e-mail csatolatként, PDF-ben) a beosztásokat, így ez csak megerősítés. Hittem én… Elkezdtem kiosztani a papírokat, persze aki megkapta, aláírással igazolja, hogy megkapta, hogy tud róla mikor hol kell lennie.

Úgy látszik, hiába lett már korábban is publikálva…

Sokan akkor kezdték el bogarászni a táblázatot, amikor papíron megkapták, értelmezni azt, melyik sor vagy melyik oszlop mit jelent. Láthatóan most először kényszerültek arra, tényleg meg is nézzék a beosztást. Ketten is jelezték, nem jó nekik ez a beosztás… Most jelezték… Nem akkor, amikor elektronikusan is megkapták, nem akkor amikor kitettem hirdetőtáblára hanem most, amikor papíron kézbe kapták. És még nem átallotta egy kolléga felemlegetni az erdőket, amik pusztulnak a sok papír miatt. Erre mit mondjak? Jól nevelten és szalonképesen erre ugyan mit lehet mondani…?

Inkább: semmit!