(#2888) 2016. július 4., hétfő

(Nem tudom még, hogy mi lesz ennek a bejegyzésnek a címe…)

Pár napja megrendeltem az „Ujjé” nevű WEB áruházban egy fűnyírót. Az enyém tavaly tönkrement (valami keményre futottam vele, kattant egy nagyot és azóta nem indul el). A Tesco-ban néztem hasonlót, volt is kiírva jó áron, de sajnos csak kiírva volt, csak a drágább volt raktáron. Hát ez nem játszik…

Megnéztem a nevezett WEB áruházban, ott volt olcsóért, és a szállítás sem mutatkozott olyan drágának, mint amit a Tesco ügyfélszolgálaton a nő mondott. (Egy únott nyűgös alak, nem ilyeneket kellene ott alkalmazni).

Szóval pár kattintás és a megrendelés OK. Ezen a héten ígérték szállítani, keddre, de aztán tegnap e-mail útján értesítettek, hogy ma hozzák. Úgy legyen! Nem utaltam át előre, mert azzal, ilyesmivel a kollégám már pórul járt. (Átutalta előre aztán fütyültek rá, nem szállítottak. Ez nem az Újjé volt – nem tudom melyik cég volt de jobb z óvatosság.) Ha ma hozzák, akkor cash kell. Nem gond, lekerekeztem kora reggel a Mészégetőnél levő CBA-hoz (snassz talán a cégnév? Prima néven nyomulnak), de ott nincs pénz az automatában.

Remek!

Most mi a csudát csináljak? Visszakerekeztem és net-en megnéztem hol van az OTP-nem ATM automatája.

A net jó dolog. Meg az is, mennyi baromság, félrevezető dolog van rajta! Persze erről nem a net tehet hanem azok, akik fütyülnek rá, hogy friss információkat tegyenek fel. (Nem ide tartozik, ezért csak zárójelben: tegnapreggel megnéztem, a mészégetői CBA, bocsánat: Príma nyitva van-e vasárnap. Nem, nincs azt írták. Hát nem mentem le tegnap. Ma nézem, öles betűkkel írják az ajtóra, hogy vasárnap is nyitva. Tényleg ennyire hülyék?) Szóval, visszatérve az eredeti mondanivalóhoz: megnézem, hogy van ATM-je az OTP Banknak. Szépen mutatta is, hogy a Prima-nál a Mészégetőnél (amiben nincs pénz), meg egy a… Hol is? A térkép szerint a Fő utcánál a falu végi részénél, ami régen a TSz ipartelepe volt, most meg símán ipartelep (kőfaragó, autókarosszériás…). Fura, hogy rákattintva – egy pilisborosjenői cím jön föl.

Ennyit az információs társadalomról! Egyszerű kérdésre hülyeség a válasz. Pedig az OTP elég tőke erős, hogy a róla szóló infók naprakészek és pontosak legyenek. Ezek szerint nem… :(

Elkerekeztem a mondott címre, persze hiába, nem volt ott semmi. Azután átkerekeztem Pilisborosjenőre, a lokáció a térképen ürömi, a kiírt cím pilisborosjenői volt.

Na ez szerencsére stimmelt, az ottani polgármesteri hivatalnál tényleg volt automata, amiben pénz is volt… Szóval hozhatják a fűnyírót.

Hanem hogy a net-en elérhető infók ennyire kétségesek legyenek, az gyalázatos :(:(

(OK, végül is meglett a cím...)