(#2909) 2017. május 15., hétfő

Úgy látszik, most jött el annak az ideje ami szerintem minden központosítás másnapján, ha nem még aznap időszerű lett volna (és amit a Főváros, amíg ő volt a Gazda, meg is valósított bizonyos szinten).

Egységes IAR-t, iskolaadminisztrációs rendszer kíván az NGM a Centrumos iskoláknak.

Volt persze erre már kísérlet, a Magiszter ilyen akart lenni de az inkább rémes volt, mint hasznos… A @Napló vagy hogy átkereszteltél, Neptun-Napló amit mi használunk, szerencsére kiköpött mása a KRÉTA-nak. OK, nem ismerem a hátteret, nem akarok gonoszkodni, de nekem úgy tűnik ez egy nagyon hasznos váltás lehetett a fejlesztőnek, mivel hogy feltehetően leporoltak, fazonigazítottak és ismét eladtak egy rendszer. Jól tették, főleg mert mivel nekünk azzal a váltással, hogy a KRÉTA rendszert kell használni szeptembertől, nem sok újdonság adódik majd. OK, biztosan tesznek új dolgokat bele a fejlesztők, de nincs adatmigrálás (de borzasztó volt is az az F2 vs. Magiszter koordinátarendszerben), nem kell megszokni azt, hogy a hétköznapi tennivalókat egészen másként kell majd vele csinálni.

Tavaly a KLIK-es iskoláknak az előzetes TTF kapcsán volt egy eligazítás, valami rejtélyes oknál fogva ott kellett legyünk (teljesen feleslegesen, nekünk akkor már közvetve az NGM, közvetlenül az NSzFI volt a gazdánk). Ma is volt egy hasonló, ma a Petrikben. Biztosan nagyon hasznos volt azoknak akik más rendszert használnak, de én sok újdonságot nem hallottam. Na jó, a felét végigszunyókáltam (ha úgysem mondanak újat, akkor miért ne), de a másik felén sem… :)) Szeretem az olyan tájékoztatókat, amin elmondják, mi lesz… Legyen – aztán majd meglátom, ha csinálni kell majd kérdezek… De így előzetesbe…? Sok értelmét nem láttam.

Mindegy, a parancs az parancs. Oda kerekeztem, ahogyan fentebb említettem volt, az előadásnak a felét végigbóbiskoltam, aztán vissza kerekeztem. Nagyjából ennyit a tájékoztatóról.

Biciklivel mentem, jöttem. Most nem mentem járdán, mivel az tilos. Mit mondjak, az Orczy úton vagy a Thököly úton tekerni a péntek délutáni csúcsforgalomban erősen adrenalintermelő élmény! Viszont szabályos. Viszont nem unalmas! De végül is baj nem lett, még el sem áztam pedig borult az idő, kicsit odafelé szemerkélt is, visszafelé nem. Sajnos viszont – hűl megint az idő…

KRÉTA? Majd meglátjuk, ha kell használjuk… Előre nem tűnik veszélyesnek, szenvedésnek, macerásnak a váltás. A többi meg menet közben kiderül.