(#2289) 2012. december 10., hétfő reggel 4 óra 26 perc

60020

Leckeírás szünetben... Simó Szabolcs (háttal), Farkas László, Aranyos Balázs (részben takarásban) és Ruszó Erik (takarásban)

A srácaimmal nincs minden rendben, ezért amikor csak nem feledem, amikor csak érkezésem van, kitessékelem őket a folyosóra. Ezt általában sem veszik jó néven – ahogyan én meg azt nem hogy ha bennmaradnak, oklyor úgy viselkednek tizenöt-tizenhat évesen mint az óvodások – szóval neheztelnek ezért általában is, de konkrétan azért mert a házi feladattal nem haladnak.

Nem tudom, milyen szavakkal kellene nekik elmondanom, hogy megértsék: a lecke otthoni meló, nem az óra előtt kell összecsapni... Elmondtam a szülőin is – nem tudom mit vártam, ezek a lakli kamaszok sokat nem adnak a szülői szóra – elmondom osztályfőnökin is, sokszor: teljesen hiába!

A kép az elmúlt héten készült, valamelyik földrajz óra előtt amikor a tizenhetesben vannak. Hangosan, nagyon is, Ezért kitettem őket megint a folyosóra. A képen látszik, miként használják ki: megírják a leckét a könyvtár előtti tárlót (is) asztalnak használva. És ebben nincs különbség, okosabb és kevésbé éles eszű, szorgalmas és kevésbé az egyformán szinte sportot csinál ebből. Talán egy-két legény akad aki odahaza csinálja meg – de hát ők meg nem merik mondani nehogy strébernek tűnjenek :(