(#2252) 2012. október 7., vasárnap, 07:03

abw-doc

A Word DOC formátumot így olvassa be... Fura módon bekezdés behúzások nem érvényesülnek, a térközök, a sorkizárás, a betűtípus és -stílus igen. (A dátum formátuma a mező utasításban majdnem jó...)

abw-odt

Az ODT formátumot pedig így olvassa be. Nem tudom, hogy az első két bekezdéssel miért bánik így, ami a behúzásokat illeti, a többi formázás korrektnek tűnik. (A szürke hátterű szöveg az mező utasítás, ott a dátum formátum itt nem jött át rendesen)

Soha sem hittem volna, hogy összeakadok vele...

Valamikor régen hallottam róla, de soha sem használtam (lehet most sem fogom), de érdekes... AbiWord, egy ingyenes kis szövegkezelő, talán illik rá hogy: szövegszerkesztő. Valaki abw típusú állományt küldött be. Fogalmam sem volt elsőre arról, hogy ez milyen kiterjesztés, aztán a Net-en megtaláltam. Megtaláltam utána a programot magát is, tetszetősen kicsi a mérete, magyar a felülete, ingyenes program. Remek kimenetet generál, szép tiszta XML-t.

Beolvassa más szerkesztők formátumát is, szóval ha valaki nem kell hogy ragaszkodjon ahhoz ami Microsoft vagy nem kell neki annyi szolgáltatás, mint a LibreOffice-ban (sok száz MByte-os programméretért cserébe), ha „csak” alapszinten kell formázni a szöveget akkor ez egészen jó választás lehet.