(#2813) 2015. december 18., péntek

2813--karacsony

A kapott anyag. Szép a harmónia :)

(Nem, nem lelkizős megríkatós nosztalgiázós írás lesz – nincs ezekkel semmi bajom, csak most nem ezt akarok írni) Jön a karácsony, tucatszám jön az iskola elektronikus levelesládájába mindenféle karácsonyi üdvözlet. Ez teljesen rendben van, nem kell az erdőket kiírtan ilyen apróság miatt (megteszik ezt helyettünk a derék, visszatelepített hódok :)), elektronikusan üzengetünk egymásnak mindenféle lelki izét, szépet jót, kellemesek rendeset, szeretettel teljeset…

Persze az üzlet az üzlet. A pénz beszél. Ráadásul elég hangosan (sajnos olykor a leghangosabban.) A karácsonyi üdvözletek álcája alatt elég sok minden érkezik. Azt hiszem – nem olvasom át mindet. A mellékelt ábra azonban bőven elérte az ingerküszöböt! OK, a karácsonyfa alatt elég sok mindent el tud képzelni az ember Albert herceg óta – ő volt Viktória királynő férje, Szász–Coburg–Gotha-i azaz német nemes aki a britt királyi családban meghonosította azt a német hagyományt, hogy fenyőt állítsunk karácsony idején, ettől fogva elterjedt ez egész Európában. Gyerekjáték, könyv, sál, a csuda tudja mi minden még, egyik része hasznos, a másik része személyes (és gondolhatunk arra akitől kaptuk valahányszor használjuk – ez jó!), ám azt hiszem a nagyobbik része totál felesleges, olyan mire éppeszű ember egy fityinget ki nem adnia ha éppeszű – de karácsonykor az ilyen az ritka. Azt azonban ezzel együtt is elég nehéz elképzelni, hogy a fenyőillatban, a sercegő csillagszórók és a hunyorgó gyertyavilág fényénél valaki szívrepesve venné észre, hogy nocsak, megjött a Jézuska, beteljesült a szíve vágya: tűzoltó tömlőt kapott.

Igen.

Megállnék itt egy pillanatra…

A szószerkezet magasztossága ezt feltétlen megkívánja.

Karácsonyi akció, vegyünk tűzoltó tömlőt!

Kell az. Szépen mutat a fa alatt, szinte elképzelhetetlen anélkül meghitt karácsony. A betlehemből is csak valami feledékenységből maradhatott ki! De ez mulasztás, pótolni kell, szerencsére van cég ki segít ebben, ettől kezdve nincs mentség. Karácsonyra: tűzoltót tömlőt! (Leírni is lélekmelengető :))