(#2460) 2013. október 27., vasárnap

63089

A kép az előadás elején készült, egy részletes PPT vetítsésével illusztrálta a százados a mondanivalóját.

Hétfői történés volt még, hogy fél tizenkettőre jött a hadkieg-től egy százados (restellem, hogy a nevére nem emlékszem, pedig korrektül bemutatkozott és persze az egyenruhán ott volt a névtábla is), ő tartott a végzősöknek tájékoztatót az altiszti, a tiszti iskoláról, a szerződéses katonáskodásról meg az önkéntes tartalékosságról.

A diákjainkat az első érdekelte: egy kisebb osztálynyi diák jött össze, huszonvalahányan, ebből egy, két diák érdemi érdeklődést mutatott. Egy fiatal százados tartotta: nem világos, miért kellett bakancsban gyakorlóban jönnie a szolgálati helyett, gondolom a toborzáshoz – annak nevezte – ez a filing is hozzátartozik, de legalább most nem hoztak géppuskát (egy korábbi évben ez is a kellékek része volt).

A tájékoztatás – a korábbi években is – igen korrekt volt, a százados szépen elsorolta a követelményeket, a felvételi rendjét. Utána egy filmet is elindított, ennek végigvetítésére azonban nem volt idő – bár a srácok szívesen elbliccelték volna a következő órát is...