(#2219) 2012. augusztus 16., csütörtök, 04 óra 45 perc

58042

Windows XP egy pénzkiadó automatán...

Windows XP – szinte mindenütt, ahol dolgom van géppel, még ilyen van. Elterjedt, elég jól használható (nem vagyok ebben biztos mert kellene sok mást is ismernem ahhoz, hogy megalapozott legyen ez a véleményem) de kiismerhető, az biztos. Sok mindent fel lehet a javára hozni (meg ellene is, de most nem erről akarok írni), azt azonban úgy gondolom nagyon nem hogy ultra stabil lenne, meg biztonságos. Persze ez egy irodai gépen nem annyira fontos, bármikor újra lehet indítani. (Olykor kell is)

Tegnap egy szupermarket előtt – hogy ne legyen belőle gáz, nem írom le milyen bolt és hol – levő pénzkiadó automatát éppen szervizelték. Nem pénzt töltöttek bele, hanem javítgattak valamit rajta. Onnan tűnt fel, hogy odafelé menet a kijelző furcsán ismerős volt. Egy Windows bejelentkező ablak! Amennyire a rátűző napfény engedte, miután közelebb settenkedtem és lefotóztam, meg is néztem, és igen, az első benyomás helyes volt, ez egy Windows XP. Angol nyelvű de mindegy is, ha a magyar nyelvű nem abszolút stabil, akkor miért lenne az az angol nyelvű? (OK, a teljes igazsághoz tartozik hogy a stabilitási gondok egy, ha nem a jó része a hardver szedett-vetettségére is írható...)

Egészében nekem nagyon fura hogy egy ennyire éles alkalmazáson egy ilyen szoftver fut! És ez az ország egyik legnagyobb bankja által működtetett hálózat... Persze lehet, hogy a csodálkozás csak az én tudatlanságom miatt van...