Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Családi tali

(#2590) 2014. június 3., kedd

2014. Május 31-én szombaton jöttünk össze, Ürömön az Ady utcában... Majd' két éve, talán még korábban vetődött fel az ötlet, volt is már kitűzött időpont, de hol ezért hol azért elmaradt. Most viszont csak összejött :)

64805

 

64810

 

64814

 

Dorozsmai Nagycsalád

(#2273) 2012. november 04., vasárnap, Károly nap, délután háromtól...

Tomi ötlete volt, hogy (nekem apai) nagyapám, Dorozsmai Károly (született Stimpl Károly) születésének (1912) századik évfordulójára családi összejövetelt szervezzen. Vasárnap, Károly nap délután volt ez a Serpince nevú helyen, ez az Erkel utca és a Ráday utca sarkán van.

A hagyatékin találkoztam Pannival, neki is szóltam, de ő nem jött el. Ritáék viszont, Rita és Ottó itt voltak – és még sokan sokan a rokonságból. Itt volt Stimpl Lukács is, aki „vissza-magyarosíított”: az ő édesabja nagyapám testére volt, és ők valamikor a harmincas évek végén a születéskori Stimpl helyett a Soltész nevet vették fel, pár éve ezt vette vissza.

Háromra mentünk és olyna hatig voltunk ott, kicsit később jöttünk el. Jó volt, sok-sok régi fénykép került elő... Abban maradtunk, hoyg legközelebb valamikor későtavasszal, nyár elején szervezünk ilyet. Ennek van is előképe: éppen apai nagyapámék ürömi, Petőfi utcai házában volt szokás a Gizella napokat megünnepelni így, nagy családi kőrben. (Ennek ha jól emlékszem, valamikor a hetvenes évek közepe táján szakadt vége, amikor nagyszüleim elköltöztek Jászapátira...)

59792

Apa és fia: Bakosfalvi Gábor és Bakosfalvi Gábor, ők apám legkissebb húgának, Jutkának első férje és kisebbik gyereke

59807

Három unokatestvérem: Ditta (ő apám legkisebb húga, Jutka nagylánya), Detti (ő Gizinek a lánya) és Andi (ő pedig Mari nagynéném leánya)

59809

Balról jobbra: Tamás, ő Gizi nagynéném fia, ő találta ki és szervezte az estét; mellette a párja; háttal Gábor, Jutka első férje; Melette Sebi, ő Ditta, Jutka lánya nagyfia (azaz Jutka unokája); a kép jobb szélén Gabi, Jutka fia leánya ő mellette pedig az ő párja

59811

Balról jobbra: Gizi nagynéném, apám húga; Ditta, Jutka lánya; Detti, ő Gizi lánya; Andi, ő Mari lánya és aki áll a kép jobb szélén ő Jutka, apám legkisebb húga...

59829

Novokrescsenszkov Tamás az unokatestvérem és párja

59835

Jutka nagynéném és Rita, a kisebbik húgom

59837

Balról jobbra: Ditta, Jutka lánya; Jutka a legfiatalabb nagynéném és Rita a fiatalabb húgom

59849

Balról jobbra: Ditta, Jutka leánya; háttérben áll: a férje; Jutka és Rita

59852

Balról jobbra: Ditta férje, (előtérben, háttal) Gizi nagynéném; Ditta; Stimpl Lukács, Német Jóska, Jutka és Rita

59854

Balról jobbra: Ditta, Tomi, Jutka és Rita

59861

Ez a kép már a vége felé készült, ekkor beszélt Tomi arról ag egybegyűlteknek, hogy hasonlót tavaszonként Gizella napon lehetne rendezni. Balról jobbra: Sebi, Ditta fia, Ottó, Rita férje (a háttérben); Ditta férje (takarásban); Jutka; (kis :)) Gabi;Tomi párja (éppen fotót készül készíteni), Andi nagyfia; Rita (egészen a háttérben)...

59864

Alig valamivel a fenti után készült ez a kép, Tomi szól az egybegyűltekhez...

59867

Tomi elmondja, legközelebb tavasszal, 2013-ban vagy nagyanyánk 100- születésnapján, 2014-ben találkozunk...