(#2234) 2012. szeptember 6., csütörtök, 04:30

(Végre esik... Nagyon régen nem esett eső, azt hiszem még az előzőekhez képest is száraz, aszályos nyár volt... Tegnap egész nap fülledt meleg volt, estére beborult, dörgött is villámlott is de nem esett... Most, kora hajnalban rákezdett, erősen, kitartóan – esik...)

A tegnapi nap korán kezdődött, nem csak a szokásos miatt, hanem mert nulladikom volt a kicsikkel, az idén egyetlen kilencedikes csoportommal. Informatika, a nyelvlaborban. (Eta nagyon nem szereti, ha ott nem nyelvóra van, de nem tudok egyelőre mit tenni, egyszerűen nincs a megfelelő időben szabad hely sem a 37-esben sem a 2-esben). A terem egyébként a legerősebb gépekkel felszerelt, egy hiányossága van csupán: nincs projektor.

A kilencedikesekkel ez volt az évi második óra. Az előző napi, első órán addig jutottunk, hogy: bejelentkeztünk... Belátom, ez nem sok, de ezt legalább megcsináltuk... A csütörtöki kora reggeli órán ezzel kezdtünk, a saját azonosítóikkal bejelentkeztünk. Ez nem ment mindenkinek, egyszerűen mert elég sokan nem tudták, mi az azonosítójuk. Az előző órán ugyan leírattam mindenkivel, Gábortól kapott mail csatlatban megvolt – de a nyelvlabor másik fogyatékossága hogy gyakorlatilag nincs tanári gép, azaz nem fértem hozzá a listához. És mert az egész osztály németes és mert a csoportra osztás úgy látszik nem elég markánsan történt meg, az előző órán páran a másik csoporttal voltak :(

Ez van – nem tudok mit tenni, aki be tudott jelentkezni azzal dolgozunk, a többiekkel meg a következő héten szerdán... Az óra feladata a jelszó beállítása volt. Ezt egy elég körülményes, de bombabiztos módon tesszük meg, DOS task kell hozzá. Ilyet nem láttak a gyerekek eddig, valószínűleg maguktól nem is fognak de akarom, hogy az informatika órán ezt is ismerjék meg, tudják mire való és használják is, ha kell. Egészében az óra kellemes meglepetés volt: az előző napi rendetlenkedésük, fecsegésük, idétlenkedésük és hülyeségük után egészen összefogottak és fegyelmezettek voltak.

Ennyit tesz a nulladik óra!