Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Bezárt, megnyílt

(#2901) 2017. február 13., kedd

71457

A kis bolt épülete a Radnóti és az Ady utca sarkán (a kép még a megnyitás, a megnyitásra készülődés előtt készült, még kint van a bérbeadásról a tábla)

A képen a kis bolt – régen legalábbis ez volt a neve. Nem tudom, milyen céllal épülhetett az épület, de egészen kis gyerek korom óta már itt áll és itt bolt volt.

Július végén végleg bezárt. Legalábbis azokkal az üzemeltetőkkel akik addig vitték. Kiárusították a készletet, a vége felé már 70...80%-os leárazással igaz: addigra már szinte semmi sem volt. Cukrot lisztet már nem kaptam, viszont hoztam el elég sok száraz tésztát, tarhonyát és persze konzervet, mind mind eláll.

Olyan két hete vettem észre reggel, amikor indultam, elkerekezve a bolt mellett, hogy: világos van odabent. Azt is észrevettem (erre fel néztem meg), hogy a bérbeadásról szóló tábla eltűnt.

A kis boltot átvette a Coop (az üzemelteti a Fő téren – mai nevén: Templom tér – levő boltot is), kicsit más lett a belső is, a kínálat is. Kicsit tágasabb, ezmiatt kicsit kevesebb az áru de nem vészes ahogy láttam (egyszer, egyetlen egyszer voltam még csak odabent, mostanában a szó szoros értelmében csak aludni járok haza hét közben). A kávégép már nincs meg, azt nem tudom lehet-e mobil feltöltőkártára tölteni – régen lehetett – de azt igen, hogy lehet kártyával fizetni (mondjuk ez most annyira nem érint, sajnos).

Kár, hogy vasárnap nem nyit ki! Ezt nagyon sajnálom, mondjuk a szombati nyitva tartás is rövid. Igaz, reggel hatkor már nyitva vannak, ha kicsit később indulok még akár nyitva is érem.

Majd meglátjuk…

Képek, helyszínek...

(#2488) 2013. december 26., csütörtök

Képek, csak mert tetszenek – más rendező elv nincs abban, hogy most itt egy postba kerültek...

63468

A Toronyház utcában, a Közösségi (régen MszMP, aztán MszP párt-) ház mellett van egy bolt, volt az már sokféle, most asszem Coop. Előtte egy szép formás fenyőfa, ezt évről évre feldíszítik (talán a RÖNK, a RészÖNKormányzat szervezi). Nem sokáig marad ilyen, a képet december 7-én csináltam, másnap nyolcadikán este már nem égett rajta a dízskivilágítás...

63488

Egy másik esti kép: ez december hetedikén szombaton este készül, akkor volt az első foglalkozásom a szombatos, a hét foglalkozásos DHTML, JavaScript-es (másdéves) csoporttal. Már elfele jövet gondoltam, hogy érdemes lenne képet csinálni, a valóságban sokkal jobban néz ki, a kis géppel ami fényes, nagyon fényes lesz – pl. a Gábor Dénes Főiskola felirat a valóságban jól mutat de a képen egyáltalán nem is olvasható. A képet csak úgy tudtam elmosódás-mentesen megcsinálni, hogy a gépet egy kocsi tetejére tettem, persze hogy ferde lett, a körbevágás miatt ilyen fura a kép szélesség-magasság aránya...

63593

A téma ugyanaz, egy héttel később de nem a foglalkozás végén, este hanem az elején, a délutáni napsütésben készült a kép...

63597

Szenteste napján készült, délelőtt ez a kép. Ilyen nagy volt a köd.

63610

A kép karácsony első napján készült: a volt Attila söröző. Majdnem egy éve bezárt, azóta üres, mást nem nyitottak a helyén...