Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Blogger

(#2852) 2016. február 26., péntek

Nem az igazi, ahogyan Arkagyíj Rajkin mondta annak idején: „Válámi ván, de nem, neeem áz igázi!” Az előbb volt kis írást akartam kitenni, harmadszorra sikerült elérni, a Mozilla állapot sora szerint valami adv.hu helyre várakozott, elég sokat. A csuda tudja mi lehet ez de olyan, mintha porszem lenne a gépezetben. Persze ne sopánkodjak, a hely ingyenes és előbb-utóbb azért el lehet érni...

Képtelenség...

(#2838) 2016. január 18., hétfő

Képeket, szinte csak képeket tartalmazó bejegyzést akartam csinálni. Előbb mindig megcsinálom készre, forrásban HTML, CSS elemekkel, aztán a képeket feltöltöm, a nyugtázáskor kapott URL-t beillesztem a forrásba majd az így kész HTML forrást is feltöltöm. OK, lehet, hogy hogy kissé körülményes, de pont úgy jelenhet meg ahogyan akarom ráadásul offline is megvan. Most is ezt tettem volna, de nem megy a képfeltöltés. Elindul, de valamiért a tényleges feltöltés nem történik meg aztán a feltöltő ablak hibát jelez hogy nincs objektum… Majd megkeresem a hely fenntartóját, múltkor az export funkciót nem találtam. Kérdeztem, és bár elég kurtán de válaszoltak (a válasz nemleges volt). Lehet hogy a képek feltölthetőségére is az lesz…? (Update: amint ezt a post-ot, ennek az anyagát akartam feltenni, már egyáltalán nem megy, „503 Service Temporarily Unavailable” szöveggel dobott vissza. Ja nem, ez csak a szokásos, ha meg akarom nézni az előnézetet, minden páratlan számú kísérletre ezt adja. Mondjuk lehetne profibb…) (Update2: reggel írtam nekik, délben elkérték a képet, majd írtak vissza hogy most megy. Nem tudom, én csináltam valamit rosszul – mit lehetne rosszul csinálni pár kattintáson? – vagy tényleg valami hiba volt amit kijavítottak, de a megkeresésre reagáltak és most nincs hiba – ez pedig pozitív!)

Kezdődik?

(#2701) 2014. november 19., szerda

2701--kezdodik

 

Annak idején a blogol.hu lapot azért hagytam ott mert katasztrofális lett a technikai fenntartás szintje. Hol ment hol nem ment. A napokban a blogger.hu lapra feljelentkezve ez fogadott. (Őszintén megmondva nem tudom miért, mivel más-más hálózatból is ezt mutatta, elég valószínű, hogy nem a hálózat, hanem a hely hibája.) Remélem, nem kezdete ez valami olyan technikai legatyásodásnak, mint a blogol.hu esetében...

blog.hu

(#2562) 2014. április 25., péntek

Pedig annyi más dolgom lenne ami sürgősebb, amit behajtanak rajtam, de nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és utána néztem, mit is lehet vele kezdeni...

Az első tapasztalatok nagyon jók, tetszik a dolog...

Korábban a blogol.hu lapon voltak bejegyzéseim, elég sok, öt vagy hat év termése. A lappal aztán egyre gyakrabban voltak technikai gondok, ennek a hátterében azt hiszem a tulajdonos váltása állt, a technikai karbantartás elmaradása vagy nem eléggé odafigyelő beavatkozások – nem tudom, de nem is számít. Ott lezártam egy post-tal a sorozatot és a többi írást már a blogger.hu lapra tettem ki.

Valaminek utána akartam nézni nem sokkal ezelőtt, akkor (nagyon hosszú idő után először) belépve a blogol.hu lapra figyelmeztető üzenet fogadott, hogy az egész hely meg fog szűnni. Ez rossz hír, de az üzenet a migrálást is említette, a blog.hu lapra. Mit veszíthetek, kipróbáltam, szinte semmit sem kellett tenni és a tartalom szépen átment. A hiányosságok talán nem annyira fontosak: a stíluslap beállítások nem (az inline CSS-t, ezt kipróbáltam már, szereti a blog.hu is de hát ez nem profi megoldás), illetve a rejtett post-ok nyitottan mentek át. Egészében az egész cucc ott van.

Nem sokat piszmogtam most vele – ahhoz képest persze túl sokat is hogy, helyettesítést kellene kiírjak, kiírtat korrigáljak, takarítási rendet csináljak a sajátjaimaknak –, szóval elmélyülni nem tudtam benne, de éppen ez alapján: gyorsan kapkodva tett próbálkozások mentén szerzett tapasztalatok alapján úgy tűnik, szimpatikus, korrekt, kellően összetett ezzel együtt értelmesen felépített rendszer. Ha kapkodva sikerült ennyit kiismerni belőle, ennyi beálltásnak utána találni, akkor nem lehet ez rossz! Ha időm lesz érdemes lenne elvacakolni vele, akár annak is utánanézni hogyan lehetne a két post-sorozatot értelmesen egyesíteni, keltezések mentén, időrendi sorrendbe, azaz mondjuk a blog.hu lapra átvinni azt, ami a blogger.hu lapon van (bár utóbbi még nem annyira sok mint az előbbi).

Blogger

(#2645) 2013. november 20., szerda

Ilyet sem láttam még...

A blogger.hu furcsa választ ad, konkrátan a nagy semmit, egy totál üres fájl-t ad vissza http kérésre. A gép működik mert az IP amit a tracert ad (217.65.97.96) ping-elhető, a tracert s teljes útvonalat ad – csak éppen a blogger.hu (de www.blogger.hu alakban megszólítva is) a nagy semmit, ha jól látom teljesen üres lapot...

Vagy nem látom jól...

A blogol.hu helyet annak idején azért hagytam ott mert sorozatosak lettek a technikai problémák (ami nem jó) és ami miatt, korábbról is minden post offline is elkészült (ami viszont jó – mindennek van ilyen meg olyan oldala).

Itt még nem volt ilyen, meglátom mi lesz, mindenesetre az ide fel-post-olt cuccos nem vész el, itt már csak offline elkészült dolgok kerültek fel, ha elszáll fenn, megmarad itt, bár még egyszer feltolni elég macera lenne (nem is tudom, érdemes lenne-e)

blogger.hu

(#2271) 2012. november 07., szerda reggel negyed öt

2271--blogger

 

A blogol.hu lapot azért hagytam ott, mert sok technikai probléma volt vele egy időben. (Nem korrekt jelenidőben írni, mert fogalmam sincs, most a tulajdonosai kezelik-e, karbantartják-e... Az biztos, hogy amikor otthagytam, nem törődtek vele, csak egy volt a szerzeményeik között)

Ez a hely profibbnak tűnik – nem tudom, hogy az-e, ez csupán szubjektív megjegyzés – ám úgy látszik, az ellenség keze itt is beteszi olykor-olykor a lábát, mint a mellékelt képen is látható. Elég sokáig egyetlen lap sem volt itt elérhető akkor... Remélem, egészen ritka képernyőképet sikerült puskavégre kapni (hogy szaporítsam ebben a kicsi és érdektelen post-ban a helytelen szóképeket :))