Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Bezárt, megnyílt

(#2901) 2017. február 13., kedd

71457

A kis bolt épülete a Radnóti és az Ady utca sarkán (a kép még a megnyitás, a megnyitásra készülődés előtt készült, még kint van a bérbeadásról a tábla)

A képen a kis bolt – régen legalábbis ez volt a neve. Nem tudom, milyen céllal épülhetett az épület, de egészen kis gyerek korom óta már itt áll és itt bolt volt.

Július végén végleg bezárt. Legalábbis azokkal az üzemeltetőkkel akik addig vitték. Kiárusították a készletet, a vége felé már 70...80%-os leárazással igaz: addigra már szinte semmi sem volt. Cukrot lisztet már nem kaptam, viszont hoztam el elég sok száraz tésztát, tarhonyát és persze konzervet, mind mind eláll.

Olyan két hete vettem észre reggel, amikor indultam, elkerekezve a bolt mellett, hogy: világos van odabent. Azt is észrevettem (erre fel néztem meg), hogy a bérbeadásról szóló tábla eltűnt.

A kis boltot átvette a Coop (az üzemelteti a Fő téren – mai nevén: Templom tér – levő boltot is), kicsit más lett a belső is, a kínálat is. Kicsit tágasabb, ezmiatt kicsit kevesebb az áru de nem vészes ahogy láttam (egyszer, egyetlen egyszer voltam még csak odabent, mostanában a szó szoros értelmében csak aludni járok haza hét közben). A kávégép már nincs meg, azt nem tudom lehet-e mobil feltöltőkártára tölteni – régen lehetett – de azt igen, hogy lehet kártyával fizetni (mondjuk ez most annyira nem érint, sajnos).

Kár, hogy vasárnap nem nyit ki! Ezt nagyon sajnálom, mondjuk a szombati nyitva tartás is rövid. Igaz, reggel hatkor már nyitva vannak, ha kicsit később indulok még akár nyitva is érem.

Majd meglátjuk…

Elnézést

(#2844) 2016. február 06., szombat

A kis boltban vettem pár dolgot, nem sokat. Mindegyiknek tudom az árát… A legfiatalabb nő volt itt… Amikor a fizetésre került a sor, akár hogyan is adtam össze fejben nem jött ki… Aztán megnéztem a pénztárgép papírszalagját.. Egy 599-es tételt 799-nek ütött be. Nagyon udvariasan visszakérdeztem, nincs-e valami tévedés, mi volt ez a tétel. Mutatja… Mondtam, ez tegnap este még 599 volt… Tett egy kőrt a gondolák között, de persze nem volt kicímkézve, nem hiszem hogy innen tudta meg, valóban elszámolta… Amikor visszaért a pénztárgéphez, már kimondottan mogorva volt… Mondtam, nézze meg, ha tévedek, elnézést… Egy szót sem szólt, nyitotta a pénztárgépet és adta vissza az aprót… Amikor elköszöntem, azt még fogadta, de láttam, ma sem szereztem barátot, sőt! Miért kell nekem szarul éreznem magam, ha ő tévedett, ha erre udvariasan figyelmeztette, ha ezt azzal hogy a hiányolt aprót visszaadta, elismerte? Ha tévedek, elnézést kérek… Ő tévedett – nem kért elnézést.

Akció

(#2830) 2016. január 9., szombat

70025

… és elmúlandanak az karácsonyos napok és megmaradának az cuccosok, az miket most már éppeszű ember megvenni ugyan nem fog, azon karácsonyi áruk maradának az nyakunkon, nosza akciózzunk, hátha mégis...

A kép az ürömi, a Mészégetőnél, az Egészségháznál levő CBA-ban (most már csak azt vállalja: Príma) készült. Fürgén, cselesen, sutyiban mert nem vagyok abban biztos, hogy odabent fotózva nem nehezteltek volna-e rám... Mindegy, a kép elkészült. Most kellett volna ilyesmit venni, karácsony lesz jövőre is (meg reméljük mi is). Kiváncsi vagyok, ha lett volna, akkor a fenyőfát mennyiért adták volna? :)

Karácsony

(#2292) 2012. december 10., hétfő reggel 4 óra 29 perc

A közelünkben levő bolt előtti fenyőt szépen feldíszítették, kora reggel voltam lent a napokban amikor még majdnem sötét volt. Mutatós – fényképre való téma... :)

xxxxx

Karácsony... (Majd' azt írtam, hogy kép szöveg nélkül, de hát ez a szöveg :))