Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Dorozsmai Nagycsalád

(#2273) 2012. november 04., vasárnap, Károly nap, délután háromtól...

Tomi ötlete volt, hogy (nekem apai) nagyapám, Dorozsmai Károly (született Stimpl Károly) születésének (1912) századik évfordulójára családi összejövetelt szervezzen. Vasárnap, Károly nap délután volt ez a Serpince nevú helyen, ez az Erkel utca és a Ráday utca sarkán van.

A hagyatékin találkoztam Pannival, neki is szóltam, de ő nem jött el. Ritáék viszont, Rita és Ottó itt voltak – és még sokan sokan a rokonságból. Itt volt Stimpl Lukács is, aki „vissza-magyarosíított”: az ő édesabja nagyapám testére volt, és ők valamikor a harmincas évek végén a születéskori Stimpl helyett a Soltész nevet vették fel, pár éve ezt vette vissza.

Háromra mentünk és olyna hatig voltunk ott, kicsit később jöttünk el. Jó volt, sok-sok régi fénykép került elő... Abban maradtunk, hoyg legközelebb valamikor későtavasszal, nyár elején szervezünk ilyet. Ennek van is előképe: éppen apai nagyapámék ürömi, Petőfi utcai házában volt szokás a Gizella napokat megünnepelni így, nagy családi kőrben. (Ennek ha jól emlékszem, valamikor a hetvenes évek közepe táján szakadt vége, amikor nagyszüleim elköltöztek Jászapátira...)

59792

Apa és fia: Bakosfalvi Gábor és Bakosfalvi Gábor, ők apám legkissebb húgának, Jutkának első férje és kisebbik gyereke

59807

Három unokatestvérem: Ditta (ő apám legkisebb húga, Jutka nagylánya), Detti (ő Gizinek a lánya) és Andi (ő pedig Mari nagynéném leánya)

59809

Balról jobbra: Tamás, ő Gizi nagynéném fia, ő találta ki és szervezte az estét; mellette a párja; háttal Gábor, Jutka első férje; Melette Sebi, ő Ditta, Jutka lánya nagyfia (azaz Jutka unokája); a kép jobb szélén Gabi, Jutka fia leánya ő mellette pedig az ő párja

59811

Balról jobbra: Gizi nagynéném, apám húga; Ditta, Jutka lánya; Detti, ő Gizi lánya; Andi, ő Mari lánya és aki áll a kép jobb szélén ő Jutka, apám legkisebb húga...

59829

Novokrescsenszkov Tamás az unokatestvérem és párja

59835

Jutka nagynéném és Rita, a kisebbik húgom

59837

Balról jobbra: Ditta, Jutka lánya; Jutka a legfiatalabb nagynéném és Rita a fiatalabb húgom

59849

Balról jobbra: Ditta, Jutka leánya; háttérben áll: a férje; Jutka és Rita

59852

Balról jobbra: Ditta férje, (előtérben, háttal) Gizi nagynéném; Ditta; Stimpl Lukács, Német Jóska, Jutka és Rita

59854

Balról jobbra: Ditta, Tomi, Jutka és Rita

59861

Ez a kép már a vége felé készült, ekkor beszélt Tomi arról ag egybegyűlteknek, hogy hasonlót tavaszonként Gizella napon lehetne rendezni. Balról jobbra: Sebi, Ditta fia, Ottó, Rita férje (a háttérben); Ditta férje (takarásban); Jutka; (kis :)) Gabi;Tomi párja (éppen fotót készül készíteni), Andi nagyfia; Rita (egészen a háttérben)...

59864

Alig valamivel a fenti után készült ez a kép, Tomi szól az egybegyűltekhez...

59867

Tomi elmondja, legközelebb tavasszal, 2013-ban vagy nagyanyánk 100- születésnapján, 2014-ben találkozunk...

Sörözés

(#2228) 2012. augusztus 31., péntek, 05:26

59130

Pehl Tibi, Regős Józsi Németh Gyuri és Dóczi Lajos

Egy vagy két napja jelentkezett Gyuri, hogy jó-e a csütörtök délután – mondom igen, OK. Csütörtök hatra beszéltük meg a Bródy Caféba. Nem rossz hely, azt utáltam csak benne korábban – de azt nagyon! –, hogy lehetett ott dohányozni és ha lehetett, hát a vendégek egy része persze tette is. Kapát, pulóver olyan bagószagú volt valahányszor ott voltunk, hogy még! Most már sehol sem lehet a helyiségben dohányozni. Üres volt majdnem teljesen a hely: amikor este nyolckor eljöttünk akkor teljesen kiürült, akkorra csak mi maradtunk és előtte is csak egy két másik aszalnál voltak vendégek. Azt persze nem tudom, hogy ez a dohányzási tilalom miatt van így, a recesszió miatt vagy egészen egyszerűen szezonvége van.

Tibi már ott volt, most ő érkezett elsőnek, én hat előtt pár perccel aztán nemsokkal rá Cila is megjött. Gyurira kicsit várni kellett aztán Lajos is megjött. Nem gyakori hogy ennyien összejövünk. Sok mindenről esett szó, komoly dologról nem annyira (sőt egyáltalán nem) csak hülyeségekről. Cila munkájáról, arról hogy Tibi lánya nemsoká megérkezik Amerikából, hogy Krisztiánnak milyen a munka Schveháton. Lajos sokat nem árult el a munkájáról, ez mindig így van :) Gyuri meg igyekszik amikor lehet kötözködni de már megszoktuk :) Gyuri hiába kért Démont, a pincér szerint elfogyott, aztán mégis talált vagy öt üveget, na ebből kettőt Gyuri mindjárt lokalizált is :) Lajos tolt egy halászlét – ugrattuk is, hogy mikori a hal – aztán egy sültkrumplit, na azt egészen egyszerűen elfelejtette a pincér, a második noszogatásra aztán kapott vagy egy dupla adagot!:)

Ettünk is valamit, és vagy két óra hosszat elfecserésztünk. Nyolckor, amikor felálltunk az asztaltól, már csak mi voltunk. Öten háromfelé indultunk (Gyuri asszem ment tovább, a Várban emlegetett valami sörfesztivált) Lajos szokás szerint a Gellért (!) téren hagyta a kocsiját Tibit a határ útnál vette fel az asszony ezért a Pöttyösig együtt jöttünk. Hja, és megbeszéltük a tizenharmadikát, aztán majd meglátjuk, ráér-e mindenki...