(#2478) 2013. december 6., péntek

xxxx

 

Valamikor régen, amikor még én voltam a suliban a rendszergazda, amikor Sulinet lett, amikor belső hálózat lett és amikor szerettem volna ha a belső kommunikáció levelezéssel rutinná válik a kollégák körében, volt egy egészen kiválló könyvtárosunk. Most is nagyon remek a könyvtáros, de ha a legjobbat lehet fokozni, na akkor Katika ilyen könyvtáros volt, a legjobbnál is jobb: agilis, munkaszerető alapos... (Most már nyugdíjas...)

Katika egy tündér volt – az e-Mail pedig akkoriban még nem volt bevett szokás, gyakorlat. Rendszergazdaként kértem, hogy ha gond van jelezzék, amennyire lehet pontosan: ne csak azt mi rossz hanem ha lehet akkor is, hogy miként nem jó...

Soha sem feledem Katika levelét: leírta e-Mailban, hogy: nem megy nála a hálózat... (OK, az Internet elérésre gondolt, és a levél korrekt is volt, mert a levelezésünk akkoriban olyan volt, hogy a LAN/WAN átjárón telepítettem levelező szervert, azaz valóban: ha nem ment a WAN elérés, a LAN-on a levelezés, ha a feladó is és a címzett is belső volt, ment...)

Ez jutott eszembe most, ahogy nézegetem az UPC Facebook-os oldalát...

Rájár a rúd az UPC-re, persze lehet hogy maguk húzták magukra ezt. Tolják ezerrel a reklámot a mega- giga meg a frász tudja milyen széles internetről (hja, had töltse le a lúzer a még több illegális filmet aztán mint a lengyeleknél, itt is megkapja a szerzői jogokat képviselő ügyvédi irodától a felszólítást büntetés befizetésére), szóval hirdetik a széles net-et, aztán a régi, nemszéles is egyre keskenyebb...

Tegnap este meg semmilyen :( Na ma reggel olvasom a Facebook oldalon, hogy akinek nem megy az internet, az mit tegyen. Éppen csak nem kérik hogy e-Mail útján jelentse be. Katikától ezúton elnézést, ha megmosolyogtam: az UPC ilyetén kommunikációja alulmúlja azt! (Mondjuk ha lenne net, nem kéne ilyen üzenetekkel bénázni – most utóbb azzal próbálkoznak hogy nem technikai bajságnak hanem DdoS támadásnak állítják be.)