(#2562) 2014. április 25., péntek

Pedig annyi más dolgom lenne ami sürgősebb, amit behajtanak rajtam, de nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és utána néztem, mit is lehet vele kezdeni...

Az első tapasztalatok nagyon jók, tetszik a dolog...

Korábban a blogol.hu lapon voltak bejegyzéseim, elég sok, öt vagy hat év termése. A lappal aztán egyre gyakrabban voltak technikai gondok, ennek a hátterében azt hiszem a tulajdonos váltása állt, a technikai karbantartás elmaradása vagy nem eléggé odafigyelő beavatkozások – nem tudom, de nem is számít. Ott lezártam egy post-tal a sorozatot és a többi írást már a blogger.hu lapra tettem ki.

Valaminek utána akartam nézni nem sokkal ezelőtt, akkor (nagyon hosszú idő után először) belépve a blogol.hu lapra figyelmeztető üzenet fogadott, hogy az egész hely meg fog szűnni. Ez rossz hír, de az üzenet a migrálást is említette, a blog.hu lapra. Mit veszíthetek, kipróbáltam, szinte semmit sem kellett tenni és a tartalom szépen átment. A hiányosságok talán nem annyira fontosak: a stíluslap beállítások nem (az inline CSS-t, ezt kipróbáltam már, szereti a blog.hu is de hát ez nem profi megoldás), illetve a rejtett post-ok nyitottan mentek át. Egészében az egész cucc ott van.

Nem sokat piszmogtam most vele – ahhoz képest persze túl sokat is hogy, helyettesítést kellene kiírjak, kiírtat korrigáljak, takarítási rendet csináljak a sajátjaimaknak –, szóval elmélyülni nem tudtam benne, de éppen ez alapján: gyorsan kapkodva tett próbálkozások mentén szerzett tapasztalatok alapján úgy tűnik, szimpatikus, korrekt, kellően összetett ezzel együtt értelmesen felépített rendszer. Ha kapkodva sikerült ennyit kiismerni belőle, ennyi beálltásnak utána találni, akkor nem lehet ez rossz! Ha időm lesz érdemes lenne elvacakolni vele, akár annak is utánanézni hogyan lehetne a két post-sorozatot értelmesen egyesíteni, keltezések mentén, időrendi sorrendbe, azaz mondjuk a blog.hu lapra átvinni azt, ami a blogger.hu lapon van (bár utóbbi még nem annyira sok mint az előbbi).