(#2550) 2014. március 26., szerda

Azt hiszem sokszor, meglepőbb baromság már nem jöhet – és szinte mindig csalatkozni kell. Most olvasom ezt: http://hvg.hu/itthon/20140325_Commitment_20_millio_tanulmany. Remélem, csak a választások előtti felfokozott hangulat, kardcsörtetés, az íratta a cikket, hogy a másik félre kígyót-békát kell kiabálni. Remélem színtiszta hülyeség, remélem kiderül, hogy nem fosztogtnak hanem fosztogatnak akarom mmondani osztogatnak ahogy a jereváni rádióról szóló viccben is.

Ha nem, akkor a kardomba dőlök.

OK, a cikk közöl olyat, amiről tételesen tudom, hogy nem igaz. „Az Educatio minden magyarországi – állami, alapítványi, egyházi – iskola számára ingyenesen tette elérhetővé a rendszert, igaz, leszögezte azt is, ha maradnak a régi szoftverüknél, akkor állami támogatásra nem számíthatnak, a fenntartás költségeit nekik kell előteremteni.” - írja a cikk. Nos, igaz csak magánban, de olvastam olyan levelet, amiben valaki arról számolt be, maga is egy iskolaadminisztrációs program (lehet, „csak” e-Napló) szerzője, hogy bizony a tankerület utalja nekik kisebb-nagyobb rimánkodás után a programja fenntartásáért korábban kialkudott pénzt. Nem egészen ellentmond ezzel, de: a mi tankerületi vezetőnk is azt mondta, maradhatunk az F2-nél igaz, akkor mondjuk alapítványi pénzből fizessük a díját. (Bornírt vicc ez szerintem, de mindegy.)

Borzasztó, ha a cikk igaz.

Ez egy bohózat, aminek a horribilis díját mi fizetjük! Előbb több mint félmilliárdot költenek egy programra amit fél év késéssel tesznek elérhetővé és amibe nem tehetők át a régi rendszer adatai, aztán az ezzel a rendszerrel leváltott egyik rendszer gazdái kapnak sok pénzt, hogy valamit mérjenek fel, ami arra utal, a fél milliárd lehet kidobott pénz, mégis a vesztes lesz megint a győztes? Hát mi a hülyeség ha nem ez?