Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Napi

(#2395) 2013. július 1., hétfő

Mint ha kivágtak volna egy jó darabot egy filmből... Az elmúlt héten, de még inkább azt megelőzően fullasztó kánikula volt, most meg a legszebb időjárás: amúgy mondjuk szeptember elejei, amikor is augusztus huszadikával elmúlnak a nyári kánikulák, amikor még ragyogóan süt a nap és mélykék az ég de cidrizős a reggel és friss a napközben is... Most, július legelején ilyenre emlékeztet az időjárás...

Március idusa

(#2344) 2013. március 15. péntek

Már a hát elején emlegette a meteorológia, hogy a hosszú hétvégére elromlik az idő. Elég hihetetlen dolgokat mondtak, aztán a valóság még meglepőbb lett.

Csütörtökön hajnalban még nem esett itt semmi, a föld vizes volt, a sötétben a kilencedikről lenézve csillogtak a lámpafényben a tócsák, de akkor nem esett... Aztán amikor indultam már szemerkélt az eső és el sem állt egész nap. Aznap volt a suliban a március 15. kapcsán való ünnepély: ez szokás szerint az udvaron lett volna, de vigasztalanul esett az eső. Aztán délutánra havas eső lett belőle amiből estére hóesés lett és elég rendesen meg is maradt, bár akkor még nem fagyott. Net-en, TV-ben már lehetett sokkal durvább dogokat is látni, hordta a szél a havat, hófalakat rakott az utakra, ottragadtak járművek, utasok...

Pénteken korán mentem ki Ürömre. Korán, hátha a fanyűvéssel tudok valamit a kertben csinálni Vettem valamit az aluljáróban: az árus szemfüles volt és nem fogadta el a csorba szélű kétezrest (amit mellesleg ATM automata adott ki, a fene essen bele), aztán – <i>mea culpa</i> – a Volán pénztáros simán elvette, elfogadta... A busz annyira üres volt, hogy nem is voltam biztos abban, jó irányba szálltam-e fel. (OK, adott kocsiállásról mindig csak adott viszonylat megy, de hát a csuda tudja: lehet, hogy átrendezik? A vezető meg nem nézte meg figyelmesen a jegyet? OK, felesleges aggódás volt). Amikor leszálltam az alsónál, a szél már rendesen fújt, a porhavat hordta, egészében inkább volt télközepei mint koratavaszi idő.

60917

Pöttyös utca...

60920

Üröm, Csókavár utca a falu felé...

60922

Üröm, Csókavár utca: a buszmegállóban készült ez a kép

60923

Üröm, Csókavár utca: ekkora hó esett

60924

Üröm, Ady utca

60928

Üröm, Ady utca

60929

Üröm, Ady utca

A favágás szóba sem jött. Kora reggel, nemsokkal azután hogy kiértem elsepertem, eltoltam a havat, de ennél többet odakint nem csináltam. Ugyan olvadt napközben, de estére, fél kilencre amikor jöttem megint hideg lett, hidegebb mint reggel és csontkeményre fagyott minden.