Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Katyvasz

(#2780) 2015. július 17., péntek

Istenem, ilyen nincs… Reggel van, a teraszon ülök. Már virradt… Katinál szól a rádió és természetesen olyan hangerővel, hogy jobban hallom, mint ha itt szólna. Egy nagyon magabiztos férfi beszél. Nem beszél, majdnem kiabál! Történelemről beszél de amit művel, hát még nekem a hozzá nem értőknek is hajmeresztő! Attila hősiességéről beszél, Bizánc ostromáról. Elmondja, inkább kiabálja már, hogy ez hivatalos történelem… (Ezt többször fontosnak tartja megismételni, hivatalos…!) Attilának most éppen Szűz Mária jelenik meg álmában természetesen. (Ez Nagy Konstantinra hajaz…?) De az előbb még Jerikó is keveredett Bizánccal, nem tudom mire vélni, hogy arról hablatyol ez az eszement: Bizánc falai leomlottak amikor feltűntek az ostromló hunok (hja, mint Jerikó falai a trombitálástól), de a bizánci kőművesek gyorsan, hat hét alatt helyreállították, erre értek oda a hunok (nem kapkodták el), de hirtelen betegség ütötte fel a fejét a hunok között… Nem értem, de nem is arra való azt hiszem, hogy érteni lehessen… Most meg a francia határnál lovagol Attila, azt sem hiszem, hogy a negyedik században lehetett volna olyan hogy Franciaország… Most meg valami vár falainál tüzet raktak a hunok, erre a falak meg kettényíltak, ez meg a Vörös tenger meg Mózes mutatványának szabad átültetése? Hihetetlen… OK, tudom ez egy olyan ország ahol emberek hosszú sora adakozott, hogy szemműtétre legyen pénze – Izaurának, a fehér rabszolgalánynak! (És ebben a jó szándék még csak nem is ítélhető el, hanem bár az az „okosság”, hogy a valóságot egy szappanpárával összekeverik, na az egy másik kérdés…) Ernő bácsi megmondta annak idején, amikor 1977-ben az 1956-os eseményeket tanította nekünk – akkor még nem volt trendi forradalomról beszélni –, nos akkor elmondta, a magyarok az amerikai ejtőernyősöket várták akkor: biztos jeléül annak, hogy nemzeti sajátosságunk: azzal, amit szeretnénk helyettesíteni azt, ami van… Ez a katyvasz ami most a rádióban megy (most épen a gallok India déli részén éltek és Szent György Kínán keresztül vezette el őket valahova, most meg Buddha és Buda közzé tesz ez a derék eszement egyenlőségjelet, Buddha anyja maja királynő apja szkíta király volt), nos ez mind is ezt bizonyítja. Nincs persze ezzel semmi baj: az ostobaságot és a hülyeséget nem lehet, mi több: nem is szabad erővel és tilalmakkal nyesegetni, ami nem tilos azt szabad, szabad ennyi hülyeséget beszélni a rádióban… Bár azért az baj, ha valaki összekeveri a Hírügynökséget a Hírcsárdával… (Update: „Róma azután hogy Spartacus letelepedett Spanyolországban és ott öregedett meg, Róma azért azután is fenntarthatta a providenciákat!” Kész, ezt már nem lehet fokozni!)

Parkolás megint

(#2729) 2014. december 23., kedd

66192

 

Egyszer már tettem fel ilyen képet, írtam már ilyesmiről... A Kálvin tér és a Fővám tér között van kerékpár út, de van olyan is, a legutóbbi képen is ezen is az van, hogy valami ostoba fickó pont ott parkol. Elhiszem, hogy ezen a környéken nehéz parkolni de akkor ne menjen kocsival vagy tegye le olyan helyen ahol nincs útban. Így a bringával kerülni kell, és itt ebben a napszakban rendesen van forgalom. Mondjuk ott és akkor ennél sokkal szalonképtelen szavakkal kifejezhető véleményem volt erről az idiótáról...

Biciklitároló

(#2718) 2014. december 3., szerda

66103

Lev Nyikolajevics az ürömi Egészségház előtti kerékpártárolóban Elég hülye egy megoldás, itt aztán semmi de semmi sincs, amihez a bringát oda lehetne láncolni...

Pénteken mentem ki legutóbb Ürömre. Nem nagyon későn, négykor ér véget az órám, ha jól emlékszem negyed öt után pár perccel már indultam is, de ebben az évszakban akkor már sötét van. Az egész utat sötétben kerekeztem le. Hideg volt, fáztam rendesen (de akkor még legalább az eső nem esett). Ilyenkor, ha nincs fény, majdnem esélytelen a kis géppel fényképezni, de az ürömi kaptatónál csak nem tudtam megállni (főleg mert ott úgysem tekerek soha, na az is esélytelen hogy a Kálváriánál én Len Nyikolajeviccsel feltekerjek, lehet egy váltós bringával menne bár kétlem).

Már korábban észrevettem az ürömi Egészségház előtt a kerékpár tárolót. Mos, hogy kerékpárral járok a városban, jobban figyelek erre, a bringát olykor le kell tenni, leláncolni és nem mindegy, hogy mihez. (Egyszer facebook-on láttam olyat, hogy valaki egy Demszky-karóhoz láncolta, ami elég vicces hiszen csak meg kell emelni, a bő egy méter magas karó semmire se jó ez ügyben.)

Na ez a biciklitároló pont ezmiatt elég érdekes. Az aki döntött, hogy ide ilyen kerüljön, nem jár kerékpárral, soha ilyesmire neki kerékpártárolót használnia nem kell. Ez csak megtámasztja a bringát, kikötni, leláncolni ehhez nem lehet. Akkor meg minek? Ha türelmetlen és szélsőséges akarnék lenni, még le is írnám ami elsőre eszembe jutott róla: jó nagy hülye lehetett aki ezt kitalálta – habár lehet, volt rá oka de fogalmam sincs, mi. Egy biztos, én nem hagynám itt Lev Nyikolajevicset még akkor sem ha egyfelől Lev nem az a kívánatos darab egy kerékpártolvaj számára (bár ki tudja), másfelől Üröm az öt leggadagabb település (ezt komolyan olvastam valahol), így nem valószínű hogy pont egy Lev kiállítású és korú bringát akarna valaki megfújni. De, mondom, az ördög soha sem alszik!