(#2532) 2014. március 04., kedd

Pár perccel ezelőtt szóltak fel a portáról, hogy keresnek. A rendőrségtől!

Nem ez az a mondat, amitől az ember lenyugszik, pláne ha a portás kolléga hozzá is teszi, nem nem kell lemenjek, jön már fel a rendőr.

Értem!? Hozzám?

Ezmegmiez?

Egy alacsony, jól megtermett fiatalember jött, zászlós... Teljes harci díszben, bilincs, kézifegyver, szpré, láthatósági mellény természetesen és a csuda tudja még micsoda, fel van szerelkezve rendesen, teljes bevetési cucc. Persze ő is azzal kezdte: nem kell megijedni.

Már miért kellene? Elsőre az jutott eszembe, hogy valamelyik legényünk valami disznóságot követett el. Mondjuk rendes, kerek, méretes disznóság lehet az, ami kapcsán egy rendőr látogatása kijár nekünk... Már vizionáltam is hogy itt helyben megbilincsel valakit ez a derék srác, aztán láncon vezeti el, akár mit tisztes maffiózót vagy tolvaj politikust. Esetleg még durvább, lejárt parkolási büntetés miatt jött...?

Nem, még durvább...

Egy kérdőívet kell kitöltenie, ezen elég sok mindent kellett feljegyeznie. Nem arról, milyen a közbiztonság, nem arról, érte-e támadás, zaklatás vagy akár csak annak a kísérlete is a srácainkat. Ugyan, miért kéne, hiszen ehhez ért, ezért képezték ki, ezért rajta az a sok tudomisénmi, bevetési cafrang. Nehogy már ezzel foglalkozzon, nehogy már üldözze a bűnt...

Tankönyvszállítással kapcsolatosan jött adatot gyűjteni.

Olvastam már erről az Index-ben, de uram bocsá', azt hittem a derék sajtóipari megélhetésiek csak valami ostobaságot kanyarintottak, ekkor hülyeséget még itt Idiotisztánban sem tesznek meg, hogy képzett, kiképzett bűnüldözőket, a rend őreit, a rossz fiúk rémeit, a közbiztonság letéteményeit sameszként alkalmazzák, trógerként, semmi munkára, tankönyvkiszállításra fogják őket.

És de.

Van-e olyan mélysége az idiotizmusnak, ami itt elképzelhetetlen? És van-e ami ne valósulna meg? Idiótaság – megírom...