Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Magiszter

Teljesen m

(#2482) 2013. december 19., csütörtök

magiszter

 

Remélem, később jobb lesz – mert most símán katasztrófa...

Az sem normális, hogy tanév közben kelljen átállni egyik iskolaadminisztrációs szoftverről a másikra. Az sem, hogy egy ismertről egy teljesen ismeretlenre.

Igen, persze... Senki sem mondja hogy „kell”... De álságos módon az eddig használt F2 gazdái maguk sem tudják, hogy mit hoz a jövő, a Magiszter leírásában (az nincs, a gyakran ismételt kérdések között szerepel) meg mint a papagáj: elismétlik többször azt, hogy az eddigi finanszírozott rendszerek finanszírozása megszűnt.

És mindez a váltás év közben... A Magiszter GyÍK ugyan maszatolósan arra utal hogy minden időben votl, de egy frászt! Tegnap (!) kaptuk meg a belépést a Magiszter-hez és sikerült kiimádkozni az F2 xport lehetőséget... December tizennyolcadikán úgy, hogy az export-ot biztosítók huszadika után nem dolgoznak.

Ennyit arról, hogy minden időben történt...

Az import megvolt az F2-ből. Gyanúsan keveset importál: a diákok és a tanárok egy-egy XLS-be kerl, ez rendben levőnek látszik, az e-Napló adatai vagy egy tucat XML-be, ez is korrektnek tűnik. A Magiszter import leírsa szerencsére rövid – a sok rizsa gyanús – s az első két tétel simán ment is. Az e-Napló importálása során azonban négy esetben is hibaüzenet keletkezett és nem tudok vele mit kezdeni, mert egy XLS-t ad amiben pirossal jelzi a hibás oszlopokat – de a csuda tudja mi a hibás egy ID-ben...

Ahogy kezdtem: remélem jobb is lesz mert most simán katasztrófa... A Magiszterben semmit sem találok. Leírás az nincs, tizenkét (!) egyenként két-három perces videó van. Utálom, nem tudom a saját tempómban feldolgozni... Alapvető dolgokat nem értek benne. Miért a kettősség ami a képen is látszik? Ha olyan sima ügy a migrálás ahogyan az F2-sök ígérték, miért nem látszanak a felhasználók? Még a tanárokat diákokat sem látom, osztályból is csak a szakképzősök jelentek meg, van ami egyetlen (!) egy tanulót tartalmaz :(:( Semmi óraterv, semmi tanterv, semmi órarend... Mondjuk órarend XML nem is keletkezett az export során.

Egyelőre teljes káosz :(

Elszámolás

(#2284) 2012. december 04., kedd reggel 3 óra 50 perc

Megvan a novemberi elszámolás. Excel táblába szépen be lehet rendezi mindent, nagyon ott van ez az alkalmazás :) Nem is tudom, hogy lehetne meglenni táblázatkezelő használata nélkül. Persze voltak bajok vele, de nem technikai. Az első hét hat napos volt, az utolsó meg négy, de persze egy valaki ezt nem vette figyelembe. Ez még helyénvaló is lehetne, hiszen az utolsó hét elmaradt napja pont olyan péntek volt mint az első hét plusz napja (egy november másodikát tartottunk meg következő hét szombatján, az volt az, amikor kétszer volt órarend szerint péntek), de mivel a táblázatban amit kiadtam és amin kértem a kollégák heti óraszámát, letanított óraszámát, abban úgy adtam meg a dátumokat, hogy világos, melyik hét hány napos, ráadásul huszonnégyen értették is csak egy fő nem, hát tetszik vagy nem ezt vissza kell adjam, korrekciót kell kérjek. Erre sok idő sajna nincs is, a GSz az év végi átalakítások miatt – megszűnnek :(:( – hamarabb kéri most ezt tőlünk... Ezt még nekik kell leadni – legalábbis amikor erre rákérdeztem telefonon a napokban,majdnem sértődötten kapta fel a vizet a másik oldalon a kollegina, hogy hát persze hogy nekik... Pedig de mennyire nem egyértelmű, a pénteken a Városházán elhangzottak inkább valószínűsítik az ellenkezőjét... Nagyon sok a bizonytalanság...