Teljesen m

(#2482) 2013. december 19., csütörtök

magiszter

 

Remélem, később jobb lesz – mert most símán katasztrófa...

Az sem normális, hogy tanév közben kelljen átállni egyik iskolaadminisztrációs szoftverről a másikra. Az sem, hogy egy ismertről egy teljesen ismeretlenre.

Igen, persze... Senki sem mondja hogy „kell”... De álságos módon az eddig használt F2 gazdái maguk sem tudják, hogy mit hoz a jövő, a Magiszter leírásában (az nincs, a gyakran ismételt kérdések között szerepel) meg mint a papagáj: elismétlik többször azt, hogy az eddigi finanszírozott rendszerek finanszírozása megszűnt.

És mindez a váltás év közben... A Magiszter GyÍK ugyan maszatolósan arra utal hogy minden időben votl, de egy frászt! Tegnap (!) kaptuk meg a belépést a Magiszter-hez és sikerült kiimádkozni az F2 xport lehetőséget... December tizennyolcadikán úgy, hogy az export-ot biztosítók huszadika után nem dolgoznak.

Ennyit arról, hogy minden időben történt...

Az import megvolt az F2-ből. Gyanúsan keveset importál: a diákok és a tanárok egy-egy XLS-be kerl, ez rendben levőnek látszik, az e-Napló adatai vagy egy tucat XML-be, ez is korrektnek tűnik. A Magiszter import leírsa szerencsére rövid – a sok rizsa gyanús – s az első két tétel simán ment is. Az e-Napló importálása során azonban négy esetben is hibaüzenet keletkezett és nem tudok vele mit kezdeni, mert egy XLS-t ad amiben pirossal jelzi a hibás oszlopokat – de a csuda tudja mi a hibás egy ID-ben...

Ahogy kezdtem: remélem jobb is lesz mert most simán katasztrófa... A Magiszterben semmit sem találok. Leírás az nincs, tizenkét (!) egyenként két-három perces videó van. Utálom, nem tudom a saját tempómban feldolgozni... Alapvető dolgokat nem értek benne. Miért a kettősség ami a képen is látszik? Ha olyan sima ügy a migrálás ahogyan az F2-sök ígérték, miért nem látszanak a felhasználók? Még a tanárokat diákokat sem látom, osztályból is csak a szakképzősök jelentek meg, van ami egyetlen (!) egy tanulót tartalmaz :(:( Semmi óraterv, semmi tanterv, semmi órarend... Mondjuk órarend XML nem is keletkezett az export során.

Egyelőre teljes káosz :(