(#2415) 2013. augusztus 11., vasárnap

Tavasszal a kert egyik sarkába, szó szerint egy olyan helyre ahova nem nagyon kerül általában semmi mert egy aranyeső bokor eléggé beárnyékolja, sütőtök került. Soha sem vetettem ilyet még, tavaly volt uborka – rendszertanilag az van hozzá a legközelebb – de nem voltam oda tőle. Nem tudom, milyen ötlet volt tavasszal megvenni, elültetni de most látva ahogyan gyarapszik, hát talán jó...

Soká kelt ki, egy darabig helyben gyarapodott, majd hirtelen gondolt egyet és elkezdett futni... De nagyon... Hatalmas leveleket növesztett és elég gyorsan fejlődnek az indái is.

Ami pedig a legjobb, szép kis terméskezdemények is vannak rajta. Ahogyan olvastam róla (a legteljesebb leírást itt találtam meg), soká, az őszi fagyok beálltával lesz a termése szedhető. Remélem, mind ami most termésnek látszik, szépen ki fog fejlődni. (Azt nem értem, miért hogy egyes virágok alatt még a virág kinyílása előtt látszik a terméskezdemény, mások alatt meg nem – mivel semmi erre utalót nem találtam a leírásokban, lehet hogy csak rosszul figyeltem meg?)

62384

A két apró tő mára egészen kiterebélyesedett, a képen látható módon szanaszéjjel futó indákat növesztett, szerencsére a legerőteljesebbeket a szabad térség, a föves terület irányáb. Itt napot is kap rendesen, itt tűntek fel rajta a terméskezdemények is.

62378

Lassan hajtott ki, lassan terebélyesedett ki de ekkorra igen hosszú szárakat eresztett és sok, a képen láthatóhoz hasonló terméskezdemény mutatkozott rajta. Ez egészen apró, a futó indán nőtt levélnyél tövénél így kezd el gyarapodni.

62377

Ez egy már alakra felismerhető terméskezdemény.

62381

Nem egészen értem, mert van virág ami alatt nincs, ami ezen virág alatt, az apró tök kezdemény...