Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Szézám tárulj

(#2834) 2016. január 9., szombat

70059

A suli hátsó, Márton utcai kapuja. Reggelente itt kerekezek be, szerencsére nem mindig van hó :) és ha van sem ekkora...

Jó pár hete a karbantartó kolléga megcsinálta a távkapcsolómat (elem is kellett bele), azóra ki tudom nyitnimagamnak a suli hátsó, Márton utcai kapuját. Addig csak álldogáltam ott, várva hátha János észrevesz a monitoron. Ha igen, szabad az út, ha nem akkor tekerhettem előre, a főbejárat elé ahol lépcsőn fel, lépcsőn le kell a bringát cipelni, z udvari ajtón meg nem egykönnyen fér át az emner – biciklivel. A héten leesett itt az első idei hó, a képen valmelyik olyan napon fotóztam le a pillanatot amikor az udvar nem volt annyira eltakartva (bár látszik, nem én hajtottam be elsőnek).

Kapu

(#2529) 2013. augusztus 16., péntek

62375

 

Budapest, IX. kerület, József Attiala lakótelep. A Napfény utcában, átellenben szemben a régi Pest-Buda mozival a járdán állt ez -- a Spar postájában voltam, akkor láttam ezt a furcsaságot, akkor még fogalmam sem volt, mi a csudára is való. Amikor visszafelé jöttem, alig negyed óra múlva, akkor már a vizet is rákapcsolták. Fentről finom vízpermettel hűsíti azt, aki keresztül megy rajta. Ez 2013 augusztus ötödikén volt, akkoriban még tartott az a trópusi kánikula, amikor a napközbeni csúcshőmérséklet több alkalommal is egészen közel került a negyven fokhoz! (A kép a Napfény utcai Spar felé nézve készült)