Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Holgersson

(#2465) 2013. november 21., csütörtök

2464--holgersson

Részlet Mr. Google mai nyitóképéből

Ma (2013. november 20., szerda) ezzel a képpel kívánt jóreggelt Mr. Google...

Nagyon sok évvel ezelőtt emlékszem erre a sorozatra, a magyar egyesen ment – akkor már voltak kertévék, de más volt mind azok kínálata mid a „királyi” TV felfogása arról, mi a közszolgálat.

Nem volt valami jó minőségű azt hiszem, ami a technikai részleteket illeti a rajzfilm – bár lehet, az akkor használt Gall-N ősöreg színes TV is sokat rontott a képminőségen – nem voltak a ma szokásos képváltások, dinamika meg a fittyfene tudja micsoda...

A történet azonban aranyos volt és felnőtt fejjel is nézhető. Azt hiszem hetente toltak egy-egy részt, azaz jó sokáig, talán egy évig is eltartott mire a főhős kisfiú megjárja Márton lúddal Lappföldet és rendes gyerek válik belőle, és ha jól emlékszem a történet, a filmbélinek mindenképpen a végén visszakapja eredeti méretét...

Biztosan van Lagerlöf-nek más munkája is, lehet hogy jobb is, de én ezt ismerem tőle, Mr. Google mai nytió képéről ez jutott eszembe...

Reggeli vizit

(#2463) 2013. november 21., csütörtök

Reggeli vizit - az M1-es reggeli beszélgetős műsora.

A jók közzé sorolnám, vagy még magasabbra, de azért jó lenne ha azok akik kitalálták, tudnák mi a TV és a rádió között a különbség.

Ez egy kiváló, remek rádióműsor lenne - ezzel szemben a TV-ben egy asztal körül két mosolytalan öregúr egy hasonlóan mosolytalan műsorvezetővel beszélget történelemről.

Nem látványos - pedig a szó legjobb értelmében a TV a látványról szól, erre kell, kellene felfűznie szép okos gondolatokat.

A Reggeli vizitben van sok jó gondolat, de semmi látvány. Siralmas ami az „eladhatóságot” illeti, és ezt sem rossz értelemben értem. A műsor akkor lesz az aminek szerintem lennie kell ha van nézője, a műsor kutyafülét nem ér ha kevesek, ha hozzám hasonlóak nézik csak akiknek nincs más, mert momentán az UPC Direkt díjhátralék miatt korlátozott - ha nem tette volna, akkor a Viasat History-n néznék történelmi műsort ahol nem csak okosság de látvány is van. Ahol viszont semmi magyar történelem nincs - és a Reggeli vizit minden negatívuma mellett ez fontos pozitívuma, hogy megteszi amit másutt nem lehet látni-hallani, a magyar történelem részeinek ilyen feldolgozását.

Annál fontosabb lenne, hogy ezt úgy tegye, hogy sajnáljam, hogy munka közben nem láthatom, csak hallhatom. Most semmit sem vesztettem hogy semmi látvány, csak „hallvány”. Ami halvány...

Tanya

(#2462) 2013. november 21., csütörtök

Nem tudom biztosan mindig azt, hogy mi a helyes és mi nem, de azért annyit igen, hogy vannak furcsa dolgok.

Vasárnap reggel az M1-en, a „királyi” TV-n hallgatom a „faluTV”-ben, hogy közel három milliárd a forrás amit pályázat útján lehetett elnyerni és - itt érzem az álnokságot - ezzel a tanyán élők életminőségét javítani. Az álnokság mindebben (talán) annyi, hogy olvastam valahol: ilyen pályázaton például egy budapesti kerület nyert, mondván, hogy a területén levő piac, csarnok felújítására fordítják majd ahol tanyasi termékek jelenhetnek meg a piacon.

Anyám legfiatalabb nagybátyja tanyán élt, sehogy sem értem, hogy ha meglenne még - már sem a tanya nincs meg, és sajnos ő sem -, ha meglenne még a tanya, akkor a két tehene, a három disznaja, a tucat csirkéje, pár libája meg két kutyája, a kis tanyája, a villanytalan folyóvíz nélküli tanyája életszínvonalát ugyan mennyiben változtatja, változtatná meg az, hogy a Hold utcai piac korszerűbb lesz?

Ennyire bonyolultak a mai viszonyok?

Vagy csak ennyire pofátlanul akarnak minket hülyére venni?