(#2726) 2014. december 24., szerda

2726--adafor

Kevés informatívabb párbeszéd panelt láttam eddig :)

A múlt nap a gép induláskor jelezte, hogy van nem feldolgozott üzenet. Leszarom, gondoltam magamban, lecsaptam az üzenetet aztán tettem amit akartam a gépen. Erről meg is feledkeztem...

Ma el akartam indítani... Kicsit gondolkodott, majd a F-Secure tűzfala jelenti, hogy egy alkalmazás (naná hogy az ADAFOR) kiszolgáló alkalmazásként akar működni. Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy fogadni is akar netről ezt-azt.

Na na... A kis pajkos... Ezt eddig nem csinálta. Az OK, hogy az F-Secure figyelmeztetni szokott, miszerint az alkalmazás net-re akar kimenni, ezt szoktam is engedélyezni. De miért kellene az ADAFOR-nak kiszolgáló alkalmazásként működnie? Ezt megtiltottam neki, mire kis gondolkodás után durciból dobott egy hátast, kijelentette amit ilyenkor ki szokott jelenteni (értelme semmi), majd jelentést küldött a Microsoft-nak (innen is üdvözlöm őket habár erről azt hiszem végképp nem ők tehetnek, de ez a hibajelzős mechanizmus azt hiszem eléggé tartalmatlan). Utána ezt az okos szép üzenetet küldte – az ADAFOR – miután bosszúból még elrinyálta azt is hogy nincs elég lemezterület. Ha neki 6 giga nem elég, akkor egyszerűen dugja fel magának!

[Update] Csak akkor hagyta magát ez a nyüves, ha engedtem, hogy mint internet-es kiszolgáló működjön, nem értem miért, régebben nem volt ilyen. Így viszont megy, leszedtem az üzenetet ami persze semmitmondó hülyeség volt, de hát az ADAFOR-nak mennie kell... Hja, és ennyit az üzenetei értelmességéről – pont, hogy semmi köze a lemezterület méretéhez annak, hogy nem ment. Az hogy kiszolgálóként akar menni nyugtalanít, agyon is vágom menten, nekem ne kémkedjen ez a vacak itt a háttérben!