(#2240) Órarend, még mindig

2240--orarend-meg-mindig

Az aSc üresen, illetve oldalt sorjáznak a munkaváltozatok. Több is van már, mint kéne...

Sok észrevétel volt az előzővel, az 1.1-essel kapcsolatban, apróságokat azonnal bedolgoztam, sajnos azonban adódott pár olyasmi is, amit ha megcsinálok, akkor fenekestül kell a meglevőt felforgatni. Egy darabig próbáltam kedden a meglevőt alakítani, de amikor odáig fajult a dolog, hogy hatvan (!) elhelyezetlen kártya lett, akkor feladtam... Akkor már inkább elölről...

Szétszedtem ami megvolt, és egymás után helyére tetem ami fix. Ilyen mindenekelőtt a külső gyakorlat, azt ha egyszer elindult az év, nem lehet mozgatni. Ilyen azon külsős kollégák órája, akik csak bizonyos óraszámban és más elfoglaltságaik miatt csak adott napokon és napszakokban tanítanak nálunk. Aztán ilyen amikor a hely korlátoz, ilyenek a 3..6 (!) órás foglalkozások egyes műhelyekben egyes oktatókkal, ráadásul a három műhelyre és oktatóra egyazon időben van szükség, ez roppant mód lecsökkenti az alakítgatás során a szerkesztő szabadságát. Ez a legnehezebb, mert itt szinte minden mindennel összefügg.

Ha ezek megvannak, ha a tornaórákat elhelyeztem (100%-os már most is a tornaterem kihasználtsága és olyasféle sumákot nem akarunk bevinni, amit más iskola is megtesz: egy tornaterembe két osztályt allokál), nos akkor rá lehet szabadítani a gépet az automata berendezésre – miután a kézzel elhelyezett foglalkozásokat leszögeltem, fixnek és mozdíthatatlannak jelöltem. A gépi berendezés jó, ha húsz alatt van az elhelyezendő kártya, itt elsőre négy lett! Ez remek – lenne, ha ez a hülye program lyukakat nem hagyna a diák órarendjében, de biza hagy. Ez, ennek a kifoltozásra és az optimális elrendezés: ez a véget nem érő utómunka, amikor eljut olyan szintre, hogy publikálható, akkor teszem ki a linkkel nem, de címmel elérhető helyre a WEB szerveren, Jó lenne, ha a kollégák már akkor észrevetételeznék, de sajnos ezt nem teszik!

Sajnos csak akkor nézik meg amikor már ennek mentén tanítunk, hiába teszek akármit, addig egyszerűen nem érdekli őket (utána bezzeg de mennyire).

Mindegy, ez van....