(#2901) 2017. február 13., kedd

71457

A kis bolt épülete a Radnóti és az Ady utca sarkán (a kép még a megnyitás, a megnyitásra készülődés előtt készült, még kint van a bérbeadásról a tábla)

A képen a kis bolt – régen legalábbis ez volt a neve. Nem tudom, milyen céllal épülhetett az épület, de egészen kis gyerek korom óta már itt áll és itt bolt volt.

Július végén végleg bezárt. Legalábbis azokkal az üzemeltetőkkel akik addig vitték. Kiárusították a készletet, a vége felé már 70...80%-os leárazással igaz: addigra már szinte semmi sem volt. Cukrot lisztet már nem kaptam, viszont hoztam el elég sok száraz tésztát, tarhonyát és persze konzervet, mind mind eláll.

Olyan két hete vettem észre reggel, amikor indultam, elkerekezve a bolt mellett, hogy: világos van odabent. Azt is észrevettem (erre fel néztem meg), hogy a bérbeadásról szóló tábla eltűnt.

A kis boltot átvette a Coop (az üzemelteti a Fő téren – mai nevén: Templom tér – levő boltot is), kicsit más lett a belső is, a kínálat is. Kicsit tágasabb, ezmiatt kicsit kevesebb az áru de nem vészes ahogy láttam (egyszer, egyetlen egyszer voltam még csak odabent, mostanában a szó szoros értelmében csak aludni járok haza hét közben). A kávégép már nincs meg, azt nem tudom lehet-e mobil feltöltőkártára tölteni – régen lehetett – de azt igen, hogy lehet kártyával fizetni (mondjuk ez most annyira nem érint, sajnos).

Kár, hogy vasárnap nem nyit ki! Ezt nagyon sajnálom, mondjuk a szombati nyitva tartás is rövid. Igaz, reggel hatkor már nyitva vannak, ha kicsit később indulok még akár nyitva is érem.

Majd meglátjuk…