(#2660) 2014. szeptember 24., szerda

65612

Kismalac idill – a szomszédoknak valószínűleg sem nem látványosság (ahogy nekem) sem nem idill (ahogyan a malackáknak)...

Szombaton déltájban voltam fenn a faluban., Ürömön lottót venni. A Radnóti úton mentem, aztán a Fő utca, oda is vissza is. Elmegyek közben – a Radnóti utcának a Fő utca felőli végén – egy hatalmas telek mellett. A telken annak az északi végén áll ház, az egész déli része udvar.

Gazdasági udvar. Elképesztő sokaságot tartanak háziállatból – mondjuk egy hagyományos falu falusi udvarán ez nem lenne meglepő, de Üröm már régen nem egy klasszikus falu, inkább egy kisváros. Nem is tudom, lehet-e belterületen kecskét, juhot, malacot, pulykát kacsát, libát csirkét tartani...? Mert hogy itt van minden... Most kismalacok, egészen aprók: ezeket le is fotóztam tegnap. Mellettem egy anyuka a gyereket emelte fel hogy jobban lásson, a gyereknek érdekes lehetett, élmény lehetett.

Azt azonban nem hiszem, hogy akik e telek mellett laknak, nyáron a szag és a sok légy kapcsán olyan nagyon értékelnék ezt a rusztikus fílinget.