(#2667) 2014. október 7., kedd

Október elsejei keltezéssel kell évről évre adatot szolgáltatni, statisztikát. Hosszadalmas munka, sok vele a bíbelődés, sok az adatfelvitel során a hibalehetőség és amíg a program nem tekinti hibátlannak, nem zárható le, nem adható fel. Korábban az itt megadott adatok alapján végeztek ellenőrzéseket (főleg ami a finanszírozást illette), azaz nagyon kell figyelni olyasmire, mennyi a bejáró, mennyi a nem magyar állampolgár, SNI-s, valamilyen H-s, és még tudom is én milyen szempontok szerint kell statisztikát csinálni.

Ebben az évben kicsit csúszott a dolog. Hatodikára ígérték a program megnyitását, reggel még csak az látszott, hogy megnyitható – a 2013-as adatgyűjtési modul. A levél ami tegnap jött, viszont azt jelezte, hogy megnyitották az ezévit.

Ez meg mi a csoda?

Trükközöm vele kicsit, a címsorban a2013-at átírom 2014-re és láss csodát, megjelenik az ez évi. Hm, még egyszer: ez meg mi a csuda... Ahogy nézegetem a képernyőt – egy izgalmas továbbképzésen erre van idő – látom, neheztel rám a WEB hely. Kijelenti, Google Chrome-t használok (amiben igaza van), de azt is hozzáteszi, hogy ez nem támogatott (ha ő mondja), használjak Firefoxot vagy IE-t (hát nem szívesen).

A manóba...

Viszont bogarat tettek a fülembe, megnéztem, hogy mit mutat ez a Tűzrókával.

Na ez a meglepő: amíg Chrome-mal csak a tavalyit mutatja (OK, a cím átírásával lehetséges az ideit de ez azért nem teljesen okés), addig Firefox-szal azonnal és korrektül az ideit is.

Nem tudom, hogy ez egyszerűen programhiba, vagy a kódolók szántszándékkal tettek bele böngésző detektálást és a kapott eredmény ettől függ? Aki nem támogatott böngészővel nézi az kapásból ne is lássa? Vajon ezzel akarják a hely gazdái, a feladat kiadói annak megoldóit terelgetni a két emlegetett böngésző felé? Lehetséges...