Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Osztályfestés

(#2479) 2013. december 7., szombat

Csütörtökön, pénteken és szombat délelőtt kötelező szabadon választott program az osztályom osztálytermének (részleges) kifestése.

Csütörtökön, az utolsó elektrotechnika órát erre használtuk – cserébe kedden a páros óra második órája nem lelkizés vot, nem osztályfőnöki hanem elektrotechnika. Amikor még az egsz csapat itt volt, összerakattam velük asztalokat, székeket, táblát a terem közepére. Aztán az aznapra munkára rendelt négy srác maradt, a többiek elhúztak. (Hihetetlen, egyesek mennyire lusták, hátizsákban nagykabátban csak azt várták, engedjem el őket! Aztán volt amelyik még megsértődött, ha sepréssel, ezzel-azzal parancs szerűen meg lett kínálva. Ha saját maga nem aktivizálja magát...?)

Csütörtökön, négyen maradtak itt: Murin Sándor, Radványi Dávid, Keresztes László és Sponga Dániel. Aznapra a ragasztás volt elsődleges feladat, azután alapozóval kellett a falat lekenni. Valahogy úgy jött össze az aznapi csapat, hogy mindegyik roppant beszédes volt, annyi de annyi hülyeséget fecsegtek össze... Persze, a munka ettől nem haladt gyorsabban, sőt... Mindegy, végül is meglettek vele, az alapozó szépen felkerült a falra..

63464

Osztályfestés, az első nap. Murin Sándor (a látrán), Sponga Dániel (sapkában) és Keresztes László

63465

Osztályfestés, az első nap. Murin Sándor (háttal) és Keresztes László

Pénteken sokkal lelkesebbek voltak a legények, a gyakorlat alatt festettünk. Pénteken is hárman voltak: Czibula Mátyás, Podámer Gergő és Ruszó Erik. Akkor már festettünk is, nem csak az alapozóval való lekenés volt a feladat, szépen megcsinálták. Kevés beszéd és haladós munka – elég hamar végeztek is vele...

63474

Osztályfestés, a második nap. Czibula Mátyás (háttal), Ruszó Erik (részben takarva) és Podámer Gergő

Szombaton kilencre kértem a srácokat, nagyon pontosan voltak. Csapó Bence, Farkas László és Tóth Richáer, aznapra ők hárman jöttek dolgozni. A második réteg festés, az utolsó réteg maradt szombatra. Ment is a munka, bár többet poénkodtak, mint a péntekiek, ezzel együtt szépen meglettek vele. Leszedtük a ragasztószalagokat, kimostuk a hengereket és tizenegy előtt jóval már végeztek is.

63482

Osztályfestés, a harmadik nap nap. Csapó Bence, Farkas László és Tóth Richárd (háttal)

Iroda

(#2351) Iroda

Már pár hónapja szóba került a helyettesi iroda festése. Most jutott a dolog odáig, hogy nem lehetett halogatni... Nagyon nem fűlött a fogam hozzá – kollégámnak sem – de hát az utasítás az utasítás...

Pénteken reggel kipakoltuk: messzire nem kellett, csak a szomszédba a nagyterembe, a valaha egységes tanáriként, de már sok éve díszteremként szolgáló nagyterembe... Nem sokat rendezgetve, hiszen nem sokáig kellett itt maradni.

A karbantartók lealapozták még pénteken, azután hétfőn és kedden lefestették. A rózsaszín eltűnt, most sárga. Az rendben van, hogy ez talán jobb szín, de a rózsaszínt még Éva választotta a legutóbbi festéskor, évtizede is, talán régebben is. Igaz, mostanra senki sem maradt az irodán aki vele dolgozott volna...

60959

Ilyen volt az iroda, miután kipakoltuk, az iroda délnyugati sarka.

61071

Ilyen lett az iroda, miután kifestették, ez is az iroda délnyugati sarka.

61015

Ilyen volt az iroda keleti sarka a festés előtt

61077

Ilyen lett az iroda keleti sarka a festés után

60964

Átmeneti munkahely :)

61082

Átmeneti munkahely :)

61083

A „nagy csapat”, a négy diák aki segített az iroda cuccait átpakolni a nagyterembe majd visszacipelték a szekrényeket meg a nagy dolgokat. Lelkesek voltak és köszönet nekik a segítségért, amit még az sem haloványít számottevően, hogy matek- meg történelem óra helyett segédkeztek! Balról jobbra: Zátrok Dániel, Keresztes László, Sponga Dániel és Murin Sándor (előtérben, a könyves dobozban buherál valamit)

10.E

(#2274) 2012. november 07., szerda, du. három

Minden évben sor kerül erre az osztályfényképezésre. Ebben az évben szerdán az utolsó órában volt ez: eredetileg osztályfőnöki az óra de ezen a háten megcseréltem magammal, a pénteki hatodik órával és szakrajzoltunk. Már amit sikerült, a fényképezés elvett időt az órából.

59878

10.E, a 2012-2013-as tanév őszén...
Az osztály balról jobbra:
Felső sor: Czibula Mátyás, Filutás Viktor (szokása szerint pózol :)), Tóth Richárd (csak azért is sapkában :(), Takács Imre, Recskó Krisztián, Hoffmann Roland, Podámer Gergő, Ruszó Erik.
Középső sor: Murin Sándor (oldalvást), Keresztes László, Zátrok Dániel, Bajnok Péter, Simó Szabolcs, Wolf Dominik, Aranyos Balázs, Ligetvári Márk és Radványi Dávid (mint mindig, most is fecseg :))
Alsó sor: Dinnyés Bence, Csapó Bence, Szabó Dávid, Víg Roland, Török István és Sponga Dániel.