(#2869) 2016. április 14., csütörtök

Holnap lesz a „Szakmák éjszakája” nevű rendezvény. Ezt minden (vagy majdnem minden) szakmai képzést végző intézményben megrendezik, és bár (szerencsére) nem egész éjszaka tart, de a maga péntek esti hattól tízig időpontjával azért nem semmi dolog. A mi sulink persze hogy benne van, valami tizenkilenc helyen és programmal szereplünk. Jó sok, pontosabban teméntelen rengeteg dolga volt ezzel eddig is a kollégáknak akik szervezik. Nem tudom, mekkora lesz a hozadéka (ezt persze előre nem lehet felmérni).

Szerdán volt ezzel kapcsolatosan sajtótájékoztató. A helyszín kiválasztásakor a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrumra esett a választás (az hogy budapesti, érthető, a Nagy Emberek nem akarnak vidékre bumlizni azért a pár percért), hogy miért pont ez az SzC azt nem tudom. Azon belül pedig a mi iskolánk kapta a kitüntető feladatot, hogy a helyszínt biztosítsa.

Nagyjából a semmiért!

Itt a link, mi hangzott el. https://www.youtube.com/watch?v=mUiPVNZj4Ec Azt hiszem ez hangzott el – mert bár a szomszéd helyiségben volt, de mert sem sajtós sem senki sem vagyok, nem voltam jelen. Ma reggel végignéztem a videót. Az elsőre beszélő államtitkár elég szürke figura. Tanárnak sem nagyon válna be (bár annak akárki beválik), szakadozottan beszél, sokat vét, sokszor ismétli önmagát, amit mond abban sokkal kevesebb az információ és inkább csak politikai marketing, a kormány álláspontjának mantrázása. Persze őt ezért fizetik. Valószínűleg elég jól. Utána a helyettes államtitkár beszélt, sokkal ő sem emelte a színvonalat. A mondókájáról csak két dolog jutott eszembe. Az egyik az, hogy sem ő sem az előtte szóló meg sem említette az iskolánkat, pedig mi adtuk a helyszínt. Nagyon fájt volna nekik nevén nevezni minket? A másik egy szép felütés a végére: a helyettes államtitkár szerint a szakmák éjszakája délután hattól nyolcig tart…

Ha már Nagy Ember, akkor valaki elmondhatta volna neki hogy este tízig tart…

(Hogy ki is az államtitkár és ki a helyettese? Ugyan – ki fogja ezt tudni holnap...)