Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Net, infó

(#2888) 2016. július 4., hétfő

(Nem tudom még, hogy mi lesz ennek a bejegyzésnek a címe…)

Pár napja megrendeltem az „Ujjé” nevű WEB áruházban egy fűnyírót. Az enyém tavaly tönkrement (valami keményre futottam vele, kattant egy nagyot és azóta nem indul el). A Tesco-ban néztem hasonlót, volt is kiírva jó áron, de sajnos csak kiírva volt, csak a drágább volt raktáron. Hát ez nem játszik…

Megnéztem a nevezett WEB áruházban, ott volt olcsóért, és a szállítás sem mutatkozott olyan drágának, mint amit a Tesco ügyfélszolgálaton a nő mondott. (Egy únott nyűgös alak, nem ilyeneket kellene ott alkalmazni).

Szóval pár kattintás és a megrendelés OK. Ezen a héten ígérték szállítani, keddre, de aztán tegnap e-mail útján értesítettek, hogy ma hozzák. Úgy legyen! Nem utaltam át előre, mert azzal, ilyesmivel a kollégám már pórul járt. (Átutalta előre aztán fütyültek rá, nem szállítottak. Ez nem az Újjé volt – nem tudom melyik cég volt de jobb z óvatosság.) Ha ma hozzák, akkor cash kell. Nem gond, lekerekeztem kora reggel a Mészégetőnél levő CBA-hoz (snassz talán a cégnév? Prima néven nyomulnak), de ott nincs pénz az automatában.

Remek!

Most mi a csudát csináljak? Visszakerekeztem és net-en megnéztem hol van az OTP-nem ATM automatája.

A net jó dolog. Meg az is, mennyi baromság, félrevezető dolog van rajta! Persze erről nem a net tehet hanem azok, akik fütyülnek rá, hogy friss információkat tegyenek fel. (Nem ide tartozik, ezért csak zárójelben: tegnapreggel megnéztem, a mészégetői CBA, bocsánat: Príma nyitva van-e vasárnap. Nem, nincs azt írták. Hát nem mentem le tegnap. Ma nézem, öles betűkkel írják az ajtóra, hogy vasárnap is nyitva. Tényleg ennyire hülyék?) Szóval, visszatérve az eredeti mondanivalóhoz: megnézem, hogy van ATM-je az OTP Banknak. Szépen mutatta is, hogy a Prima-nál a Mészégetőnél (amiben nincs pénz), meg egy a… Hol is? A térkép szerint a Fő utcánál a falu végi részénél, ami régen a TSz ipartelepe volt, most meg símán ipartelep (kőfaragó, autókarosszériás…). Fura, hogy rákattintva – egy pilisborosjenői cím jön föl.

Ennyit az információs társadalomról! Egyszerű kérdésre hülyeség a válasz. Pedig az OTP elég tőke erős, hogy a róla szóló infók naprakészek és pontosak legyenek. Ezek szerint nem… :(

Elkerekeztem a mondott címre, persze hiába, nem volt ott semmi. Azután átkerekeztem Pilisborosjenőre, a lokáció a térképen ürömi, a kiírt cím pilisborosjenői volt.

Na ez szerencsére stimmelt, az ottani polgármesteri hivatalnál tényleg volt automata, amiben pénz is volt… Szóval hozhatják a fűnyírót.

Hanem hogy a net-en elérhető infók ennyire kétségesek legyenek, az gyalázatos :(:(

(OK, végül is meglett a cím...)

OTP Fáy alapítvány

(#2332) 2013. február 14. csütörtök

Az órarend megváltoztatása – egy kollegina tartósan beteg, a magyaros óráit mások vették át időlegesen de ehhez kicsit rendezgetni kellett az órarendet – miatt csütörtökre az enyéimekkel három óra is lett... Ma egy sem: mára kaptunk időpontot az OTP Fáy Alapítvány által működtetett „O. K. Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjá”-tól valami tréningre... A diákjaimat két csoportra kellett osztani, ezt kérték előre... Meg is tettem, kihasználva hogy ha ezt órán tesszük, látom – és látják ők is – ki kivel van, ki kit választ és kit nem! A csapat egy részével negyed kilenckor a suliból indultam, a másik része azt mondta, inkább oda jön. Velem 10 fő jött, ott 8 várt – hát ez messze, még a hiányzókat beszámítva sem a teljes osztály!

Az Alapítvány nagyon jó helyen van, a Benczúr utcában, az Andrássy úttól nem messze és a Hősök terétől is csak pár kisföldalatti megálló. Elit környék. Az épület előtt összeállítottam a csapatot egy fényképre, és igen jól tettem: az Alapítvány épületében már tilos volt a fotózás!

60811

Az osztályom azon része akik nem késték el a reggel kilenc órára megbeszélt találkozót. Balról jobbra: Szabó Dávid, Keresztes László, Tóth Richárd (mögötte szinte teljes takarásban Murin Sándor), Csapó Bence, Zátrok Dávid, Farkas László, Bajnok Péter, Czibula Mátyás (részben takarva), Simó Szabolcs, Takács Imre, Podámer Gergő, Török István (részben takarva), Aranyos Balázs, Wolf Dominik, Sponga Dániel, Németh Bendegúz és Radványi Dávid

A névsorolvasásnál derült ki hogy négyen még úton vannak, ők vagy negyedóra késéssel értek ide. Dr. Ács Katalin az oktatóközpont vezetője – vele egyszer találkoztam, amikor a régi igazgatóm engem küldött el, egy vagy kát nappal a tavaszi szünet előtt a Budai Középiskolába egy, a TISzK-ünk igazgatóit érintő megbeszélésre. Ott én voltam a legalacsonyabb rangú, a többi iskolákat azok igazgatói képviselték, a vendéglátó iskolát éppen ő, mivel akkortájt még annak az intézménynek volt a vezetője – szóval Ács Kati meg is jegyezte nem egyszer hogy pontosan érkeztünk így pontosan tudnak kezdeni. Persze, a csapat egy része pontos volt, négyen meg állítólag azért késtek mert a Blahán szóváltásba keveredtek valakikkel... Na mindegy...

Az osztályt két csoportra osztották, na ennek a felosztásnak köze nem volt ahhoz, amit én leadtam! Akkor meg minek kérték? Mindegy, ez is... A hely egy régi villaépület, belülről gyönyörűen felújítva, praktikus, új és nemolcsó a belső kialakítás. A köszöntő szavak után két, olyan 25 és 30 közötti fiatal nő, a két csoport trénere névsort olvasott és elvitte a srácokat. Mint kiderült, ennyi volt a dolgom: aláírni papírokat (ezek ahhoz kellettek, hogy az Alapítvány el tudjon számolni a tevékenységére megpályázott és megnyert pénzekkel), aztán kicsit elcseverésztünk Ács Katival. Nem hiszem, hogy rám lett volna kíváncsi vany tényleg érdekelte volna, mi van a TISzK-ek, milyen az állami kézbe vételt követően a mindennapi tevékenység – ezt vagy tudja nélkülem is vagy egyáltalán nem érdekli. Kölcsönös, alapvetően udvarias érdeklődés után elköszöntem és visszamentem a suliba.

A tréningről nem tudtam meg sokat, talán majd a következő héten, amikor a srácaimmal beszélek....