Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Iskolapszichológus

(#2860) 2016. március 11., péntek

Hogy mik vannak… Meghirdettünk iskolapszichológusi állást. A hét elején járt le a határidő, megvolt a választás, de úgy illik azt hiszem, hogy a pályázók kapjanak egy udvarias értesítést arról, hogy nem ők a kiválasztottak. Ez az én dolgom. Újra átnézem a beküldött anyagokat, elteszem mert ki tudja, jól jöhet az még, az információ érték. És csak most veszem észre, hogy az egyik hölgy nem a saját önéletrajzát küldte be! A levelezőben a melléklet bélyegképe látszik, az önéletrajzon van fénykép – a monitorom idebent elég nagy hogy észrevegyem, fura, férfias ez a fénykép. Megnyitom: hát és de tényleg… A vezetéknév ugyanaz, de ez egy srác, nem egy pszichológus hölgy, és különben is, a vendéglátásban szerzett képzettség és tapasztalat mennyiben mozdítaná elő a srácaink lelki problémáinak a kezelését…?

Magas szinten Office

(#2741) 2015. január 28., szerda

Nincs földrajzosunk. Feladtunk pályázatot. Most jönnek vissza a jelentkezők anyagai. Meglepően sok pályázat érkezik. Ezek egy része szót sem érdemel, egy másik része talán jó lehet bár sem megfelelő végzettség nincs mögötte – elfogadható, de mégis milyen hogy pl. az egri Eszterhzy kiadhatott egyetlen év képzés után egyetemi szintű oklevelet – és/vagy semmi gyakorlat. Egy másik részük komolyan vehető, bár ahány jelentkező annyi eset.

Nem is erről akarok írni, hanem arról hogy a trendi amerikánus stílusban megy (írásban) az önfényezés (ez nem a jelentkezők hibája, feltehetően a munkáltatók várnak el ilyen trendi hozzáállást). Nem tudom mi a leírtakból az igazság és mi ami csak marketing… Azt azonban tudom, hogy elég ellentmondás az, ha valaki leírja (szinte mindenki leírja), hogy számítógépes, felhasználói ismeretekkel rendelkezik, magas szinten rendelkezik ezekkel, és leírja ezt egy olyan önéletrajzban amit Word DOC fájl-ban küld el (PDF-fé nem lehetett volna alakítani? És: mindenki megvette a Microsoft Office-t? Vagy csak ellopta, vagy csak nem tud/akar ingyenest használni mert soha sem hallott ODT-ről?) de ami szerintem durva: enter-ekkel csinál térközöket, tabulátor-sorozatokkal tabulál, van aki szóközökkel pozicionál egészen a kierőszakolt sorváltásig, fogalma sem lehet a tab stop, a bekezdés margó használatáról… A (technikai) hibák tárháza elég nagy. Ez a magas szintű Office ismeret?

Tanya

(#2462) 2013. november 21., csütörtök

Nem tudom biztosan mindig azt, hogy mi a helyes és mi nem, de azért annyit igen, hogy vannak furcsa dolgok.

Vasárnap reggel az M1-en, a „királyi” TV-n hallgatom a „faluTV”-ben, hogy közel három milliárd a forrás amit pályázat útján lehetett elnyerni és - itt érzem az álnokságot - ezzel a tanyán élők életminőségét javítani. Az álnokság mindebben (talán) annyi, hogy olvastam valahol: ilyen pályázaton például egy budapesti kerület nyert, mondván, hogy a területén levő piac, csarnok felújítására fordítják majd ahol tanyasi termékek jelenhetnek meg a piacon.

Anyám legfiatalabb nagybátyja tanyán élt, sehogy sem értem, hogy ha meglenne még - már sem a tanya nincs meg, és sajnos ő sem -, ha meglenne még a tanya, akkor a két tehene, a három disznaja, a tucat csirkéje, pár libája meg két kutyája, a kis tanyája, a villanytalan folyóvíz nélküli tanyája életszínvonalát ugyan mennyiben változtatja, változtatná meg az, hogy a Hold utcai piac korszerűbb lesz?

Ennyire bonyolultak a mai viszonyok?

Vagy csak ennyire pofátlanul akarnak minket hülyére venni?