Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Péntek este

(#2908) 2017. május 13., szombat

Negyed tíz is lett már, mire átöltöztem és elindultam. Előtte esett, nem is gyengén de mire indultam elállt. Korábban olvastam, valami vihart prognosztizált a meteorológia péntek estére Budapest környékére, na reméltem hogy a vihaart akkor kérem szépen ezzel z esővel, ugyan kiadós de csak esővel abszolváltuk is! Szép nagy tócsákat kerülgethettem, de hideg az nem volt. Már az út vége felé jártam – ami hazafelé a legstrapásabb mert erre felé menet vannak a kaptatók, a hegymenetek –, szóval már az út vége felé jártam ami a távot illeti, már a városhatárnál jártam, amikor a vasúti felüljárón – eleredt az eső! Várhatott volna, és meg is úsztam volna (a szó szoros és átvitt értelmében is :)) azt hogy csurom vizesen érjek haza, ha egyfolytában tekerek…

Jó éhes voltam estére: megálltam kifelé jövet a kis Tesco-nál a Kolossy téren, hogy veszek vacsorának valót, de ekkor már 21:58-volt, az automata ajtó már csak belülről nyílt, egyszerűbben: bezártak :( Kicsit odébb, az Árpád giminél is van egy bolt, ami korán nyit későn zár, egy kis Spar, sajnos az sem éjjel nappali, akkorra már az is már zárva volt (ugyan kivilágítva, de már vevő bent nem volt, csak az alkalmazottak vívtak a napi ez-meg-azzal utóvédharcot :))... Ezekkel a megállókkal is, meg a Burger Kinggel is vesztettem annyi időt, hogy alaposan eláztam itt az ürömi dombok között!

A temetőnél van egy Burger King, ott vettem végül is két hamburgert. Hogy ezek milyen kicsik! Nem a Burger King, a hamburgerek! OK, biztosan van nagy is, de biztos ami biztos, a legegyszerűbbet vettem, kértem. Talpig szakadt farmerben, bokán fényvisszaverővel, fejemen a biciklis sisakkal sokat nem gondolhatott rólam a srác: (szerencsére), ezért meg sem kísérelt kapásból letegezni (hogy én azt de rohadtul utálom, nem vagyok én tanulatlan jenki!), és szerencsére nem tett kísérletet olyasmi ajánlásával aminek a nevét sem értem, arról meg végképp fogalmam sincs, hogy mi a bánatos nyavalya van benne! :) Hja és persze hogy gyorsétterem, persze hogy majd' 10 percet kellett várni, pedig az aki előttem volt, már vitte a cuccost, aki utána és előttem volt, akkor adta le az elviteles rendelést és csak azután jöttem én. A srác bántóan, idegesítően negédes majdnem éneklő-kántáló hangnemben beszélt, kapkodott ugyan a szerencsétlen, de egymaga volt a pult mögött (ketten voltak de a másik az autós ügyfeleket szolgálta ki), szóval csodák nincsenek, ha nem fizetnek meg elég számú alkalmazottat, nem megy ez a kiszolgálás dolog gyorsan! Kicsit bosszantott, hogy várakozni kell, de hét végül is péntek este az péntek este, hétvége jön, minek görcsöljek…

Nem akartam menetben majszolni, leültem odakint és jól berakosgattam az arcomba az, amit hamburger címen adtak, végül is jólesett mert meleg volt, laktató volt... Az íze felejthetős, de hát nem kértek sokat érte és végül is ez nem a Ritz! Szóval volt több megálló is út közben kifelé. Ezekkel vesztetem vagy húsz percet, na pont annyi ideig áztam. Viszont amikor már a falu határában jártam na akkor igazán rákezdett: nem esett, akkor már nem csak szemerkélt hanem – ömlött az eső, csurom vizes is lettem!

Fárasztó hét volt, jólesett lekászálódni idekint a bringáról. Tegnapelőtt, amikor korán jöttem vettem valami TV műzlit (az ilyen olcsó viszont cserébe ezért vacak dolgot hívja a Tesco Tesco Value-nak, TV-nek :)) a sarki kis Coop-ban (nem nem Tesco-s cuccot árul a Coop, csak vicc volt), tejjel abból még ettem egy kistányérral. Végül is nem volt rossz, ettől a műzlitől sem kell, lehet csodákat várni, édes, kakaós, ropogtatni való, azt meg hogy igazából miből is készíthetik, jobb ha balladai homály fedi :):) Na ezután, nem sok kellett addigra már az éjfélhez, rajtaütés szerű lefekvéssel együtt elkövetett elalvás következett :):) Hajnalban viszont, fáradtság ide vagy oda, fél kettőkor felébredtem és elég sokáig éber is voltam, persze a szokásos dolog segített, a TV-t (tévét :)) bekapcsoltam egy órás kikapcsolásra beállítva, na azután már szunya volt egészen addig amíg meg nem láttam hogy jesszus elmúlt hat óra…

De az már nem péntek, az már a szombat...

Péntek, 13

(#2880) 2016. május 13., péntek

Péntek, D. Vagy 15. Vagy 1101

Nem enyém az ötlet, facebook-on láttam 8 bikinis csajt. A post-oló kérdése az volt, mi ez. Elég soká ugrott be, hogy a csajok fürdőruhája az UTP kábel ereinek színe… Elég pihent ötlet… Ahogy a 13 és a D kapcsolata is… (Utóbbi hexa…)

Péntek, hétvége vagy valami hasonló

(#2308) 2013. január. 11., péntek

A tegnapi nap nem lett volna nagyon húzós, ha másként, ha a szokott módon alakul, de nem így lett... Kezdődött azzal, hogy H.J. valami házvásárlással kapcsolatos óracsere miatt, a hétfői óráját elcserélte velem a tegnapira azaz miután megvolt a két infó óra, még egy rajzot is celebrálhattam. (Szívből utálom ezeket a csereberés dolgokat, ha rajtam állna aki ott van tanítana, aki távol van azt helyettesítjük, tertium non datur – így meg mint most is, belefutok abba, hogy más hiányzása miatt kiírtam valakit aki H.J. informális helyettesítése kapcsán is érdekelt volt és persze egyszerre két helyen a kollegina nem lehet... Na mindegy, nem én döntöm el mi lehet, ami van ahhoz kell alkalmazkodni...) Szóval csütörtökön a harmadik is szakrajz volt. Amivel persze semmi baj, csak a hát vége felé, a szombati SzÁMALK-os foglalkozás árnyékában meg a félévzárás környékén nem feltétlenül ezzel akartam foglalkozni. De H.J.-nak kellett a segítség, nem lehetett neki nemet mondani.

Folytatódott azzal, hogy K.P. fia, Kornél lebetegedett és egész héten nincs, a tegnapi napra ebből nekem három óra helyettesítése jutott. (Hja, amikor D.É. Megtudta, mert Mónika telefonált neki, hogy neki is jut egy plusz, helyettesítendő óra a csütörtöki napra, a telefonban állítólag majd' pont olyan mogorva volt mint a diák ha megtudja, hogy lesz órája :( Jó hely az iskola, ahol a diák mogorva ha órája van és a tanár mogorva ha órája lehet :(:() Szóval órarend szerint három jutott nekem csütörtökön K.P. Helyettesítéséből. Két tizedikes csapattal az Excel alapjait kezdtük. Nem tudom, K.P. ennek örülni fog-e, ő akarta elkezdeni de mindegy. Ő a menü sorra vételével szokott nyitni, én azt nem szeretem mert mi a csudának: amit használ a srác, azt megismeri amit nem használ azt meg minek elsorolni a legelején? Úgysem tudja megjegyezni... Az időben első 10-es foglalkozáson egy összetett feladatot akartam megoldani lépésenként de aztán rá kellett jöjjek, hogy ez nem jó ötlet: egy program használtatását nem lehet bonyolult feladat részlépéseivel jól elkezdeni, egyszerű feladat kell ehhez. Így az időben második tizedikes csapattal már jóval lejjebb került a léc, egy sakktáblát csináltunk a táblázatkezelőben: ez teljesen alkalmas a sorok oszlopok formázásának a kezelésére, ha legközelebb lesz velük órám még a figurákat is feltesszük a táblára! Mindig sikerszám az, aminek van látszatja :)

A végén, hetedik órában egy 09E-s csapattal volt foglalkozás (a srácok előtte nagyon érdeklődtek hogy nem-e marad-e el-e :):) – NEM), valaha ez volt az az osztály aki sok infó órát kapott, akik okosak és szorgalmasabban is voltak az átlagnál tehát akikkel lehetett haladni. Mára ez a múlt, ők ezt a tárgyat már ötödiknek nem is választhatják érettségin, a csoport is más mint amilyen az így beiskolázott osztály csoportjai voltak pár éve... Velük nem mentem előre, egy három állományból álló HTML feladatot csináltattam meg, ezt magam kreáltam, Mindig ilyenkor veszem észre, hogy kell, kellett volna a sajtóhibákat kivenni a feladatból, de hát ez most sem történt meg a foglalkozás előtt... A feladatot persze összecsapták, a képek abszolút ösvénnyel kerülnek ki, összekeverik a fájl nevet a keretcímmel. Na ezt sulykolni kellene (talán ez fontosabb mint a menüelemek elnevezése).

Edina délelőtt egy igazgatói tájékoztatón volt, délután ennek kapcsán vezetőségi volt... Elég hosszan, mert sok minden elmondani, megbeszélni való volt. Hárman vagyunk egy ilyenen, rám a jegyzetelés marad, bele nem nagyon szoktam szólni. Nem is nagyon van miben, az új rendszerben az iskola simán végrehajtó szervvé válik. Azt nem tudom, hogy ez jó dolog-e, majd kiderül, az viszont biztos hogy ez ellen tenni nem lehet. Éppen tegnap láttam egy petíciót itt (http://www.peticiok.com/az_iskolak_helyzeterol) fogalmam sincs arról, hogy ezzel mi a csudára lehet menni... Úgy hiszem semmire (főleg ha a petíció majd' minden bekezdése tartalmaz olyasmit, amit pártatlanul és a realitások talaján maradva is lehet vitatni – bár ez magánvélemény, rövidebb és a legkevésbé vitatható dolgokat felemlegetve hatékonyabb lehetett volna, bár azt hiszem az is teljesen mindegy). Szóval nagyon sok a bizonytalanság, ez tegnap a vezetőségin is szóba került, a csuda tudja mi lesz. Feltehetően rengeteg zökkenővel, döcögősen és kuszán (bár ezt olvasva: http://index.hu/belfold/2013/01/08/hoffmann_sikertortenet_az_iskolak_allami_atvetele/ egészen jól érezheti magát az ember, hogy egy sikertörténet része), de csak mennek majd a napi dolgok, most például a félévzárás.

Sok idő elment a vezetőségivel, negyed hat is elmúlt, amikor nekiállhattam a maradék rajzfeladat kijavításának. Lehet, ez a módi sikeresebb lesz (hja, sikertörténet): a füzeteket nem hagyom hazavinni a diáknak, az egész órai munka így itt van velem, ezekre jegyet is kapnak. Kaphatnak... Ezt tudva komolyabban veszik az órát, meg azt, hogy aki lazsál az hátfőn a hetedik órában (akkor csak hat órájuk van) itt marad és különfoglalkozásként megcsinálja a rajzfeladatot! Ezek, meg az azonnali visszacsatolás – az óra végén végignézem azt, hogy ki mit csinált, mit és mivel rajzról van szó azt is, hogy milyen tiszta áttekinthető és tetszetős a munkája – talán fog rajtuk valamit.

A hiányzások lezárása már sorra sem került, eljöttem haza – azt majd ma, pénteken megcsinálom és azzal részemről: szaktanárként és ofőként meg is vagyok. Sajna a java csak ezután jön: elérni azt, hogy a kollégák is megcsinálják ezt a zárást! Na ebben is van persze kanyar – miért lenne minden egyszerű és sima... K.A.Á. egy vagy két hete hagyott itt minket, semmi sincs lezárva az osztályában, vagy ott ahol szaktantárgyat tanított – pedig állítólag azt mondta, hogy rendben hagyja a dolgait. Ezért tegnap írtam neki mail-t. Ma hajnalban olvastam a válaszát, ami röviden nem, hosszan meg egy elég rideg, merev elutasító hangvételű levél, még a Munka törvénykönyvét is hivatkozza. Aham... Persze már mindegy, ő másutt dolgozik, felesleges ez az egész, maximum arra érdemes eltenni a levelet, hogy ha az idő és a körülmények úgy hozzák, hogy ismét tanítani akar és netán nálunk (ez nem is olyan példa nélkül való), akkor az ember tudja majd, hogy mire számíthat. Szóval lesz aki helyett ezt a zárást is meg kell csinálni... Aztán ha mindez megvan, akkor majd összesíteni kell a statisztikát. Mindegy, legalább van mit csinálni...

Orsiról semmi hír... Nem örülök neki, hogy mai-t nem tud vagy akar írni, állítólag a munkahelye erősen billeg: nem mintha ő nem felelne meg de szóba került, hogy bezárják... (Anyja beszélt vele a hét elején telefonon, állítólag beszélt neki erről.) Szóval nem tudni, mi lesz a munkahelye jövője... Nincs nagyon oda érte, de ez biztos pont, vagy eddig legalábbis annak látszott... Hétfőn elég sebbel-lobbal ment vissza Sopronba, azóta nem beszéltem vele, írni írtam neki E-mai-t, de válasz nem volt (még :)), lehet tényleg a telefon marad amivel vele kommunikálni lehet...

Holnap szombat, egy HTML XML meg egy PhotoShop-os foglalkozás, az előbbire is össze kell szedjem magam, az utóbbi azonban még problémásabb... (Az „csak” technikai probléma hogy egy hete a foglalkozásra kijelölt termekben 0 nap volt már csak hátra a feltett PhotoShop CS5 trial [!] használatára, egy kolléga akinek restartolnia kellett, nem is tudott dolgozni azon a gépen – ha ezt mostanra nem oldják meg nem tudom mi a csuda lesz) Remélem, lesz ma délután, este meg éjszaka :( erőm meg időm felkészülni erre... És akkor még hol a félévi statisztika :(:( Ez van, ez az időszak mindig ilyen – az ezt követő meg az érettség adminisztrálás miatt lesz olyan, amilyen lesz, de legalább van! :)