Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Parkolás

(#2889) 2016. július 21., csütörtök

Net-en sokszor láttam képeket bunkó autósról aki úgy parkol, hogy két, három helyet is elfoglal. (Persze lehet, nem is bunkó csak ügyetlen habár ami a végeredményt illeti nem sokat számít.)

A kép a napokban, reggel tájt készült az ürömi, a Mészégetőnél levő CBA előtt. (Prímának nevezi magát, a CBA úgy látszik nem annyira menő márkanév?) A bejárat előtt van egy bicikli tároló, a környékbeliek nem tipikusan kerekeznek, nem szokott itt kerékpár lenni.

Most volt. Meg egy motor is. Ami nem baj, oda teszi ahova akarja de miért kell ilyen istenverte bénán letenni a gépét? Alig tudtam beszuszakolni a bringát mellé, egyszerűen nem hiszem, hogy ügyetlenségből állt meg így, inkább csak nemtörődömség – szóval nettó tahóság!

71027

Parkolás megint

(#2729) 2014. december 23., kedd

66192

 

Egyszer már tettem fel ilyen képet, írtam már ilyesmiről... A Kálvin tér és a Fővám tér között van kerékpár út, de van olyan is, a legutóbbi képen is ezen is az van, hogy valami ostoba fickó pont ott parkol. Elhiszem, hogy ezen a környéken nehéz parkolni de akkor ne menjen kocsival vagy tegye le olyan helyen ahol nincs útban. Így a bringával kerülni kell, és itt ebben a napszakban rendesen van forgalom. Mondjuk ott és akkor ennél sokkal szalonképtelen szavakkal kifejezhető véleményem volt erről az idiótáról...

Parkolás

(#2721) 2014. december 9., kedd

66129

 

Igyekeztem nem azt leírni, ami elsőre eszembe jutott, közhely (de igaz!), miszerint a harag rossz tanácsadó. December 6-án szombaton fél tizenegy tájt indultam a suliból ki biciklivel Ürömre, a képet nem messze a Vámház (volt Dimitrov) tértől csináltam. A Vámház körúton mentem a Szabadság híd felé. Itt az úttest szélén rendes kerékpár út van, persze azért nem árt figyelni a jobbra kanyarodni akaró kocsikra. És olykor akad ilyen, mint a képen... Legszívesebben a rendszámot kitakaratlanul tettem volna ki, mert ez egészen egyszerűen trehányság a részéről, bár – lehetséges, hogy a kocsi tulajdonosa orvos és életmentő elsősegély kapcsán volt itt dolga, nem volt ideje keresgélni rendesebb megállási lehetőséget. Vagy tudomisén, elfogadható ok biztosan van. Ettől persze még „őt” az úttesten kellett, a forgalomban kikerülni... Ez van.

Kormányhivatal

(#2372) 2013. május 17., péntek

61646

A Lenhossék utcai iskola bejárata, itt székel a Budapesti Kormányhivatal kirendeltsége, ahol ebben az évben átvettük az érettségi feladatlapokat

Ebben a tanévben nem az önkormányzat, hanem a Kormányhivatal volt az, „aki” az érettségi anyagokat eljuttatta az iskoláknak. Egészen pontosan „akihez” menni kellett a cuccért. Amióta én csinálom, azóta ez a harmadik hely, és bár az önkormányzatnál is nagyon készségesek voltak, nagyon jól lehetett velük együttműködni, kétség kívül ez az eddigi legjobb hely.

Előbb a Közraktár utcai címre kellett menni, ez valójában egy sarokház volt a Petőfi híd pesti lábánál. Nem is volt közel, parkolni is elég macerás volt – csak tilosban lehetett – és az OKSI (valami ilyen rövidítése volt, azt hiszem oktatási, kulturális és sportiroda a betűszó feloldása) egy régi lakóház második emeletén egy lakásban üzemelt. Sötét, szűk hely... Aztán átkerültek a Bakáts térre. Ez még messzebb volt – ha gyalog kellett volna elhozni a dobozokat – de itt legalább reggelente lehetett parkolni. Azt hiszem a hely itt nagyobb volt, már nem nagyon emlékszem erre.

Ebben az évben pedig átvette e feladatot a kormányhivatal. (Csak zárójelben jegyzem meg, fel nem foghatom mi a fenének kell állandóan variálni és alakítgatni, de hát hülyeségben azt hiszem azt a mélységet átlagember el nem éri, amit a döntéshozók olykor produkálnak, mindegy, ez van.) A hely egészen remek, a Lenhossék utca egy régen épített, hatalmas iskolája. Ez azt hiszem akkor épülhetett, amikor nem hülye stadionokat és magamutogató plázákat építve pazarolták a pénzt, amikor a legegyszerűbb népek nevelésére szánta a pénzt az a gróf, akinek a nevét ma mamutintézmény címkéjeként használják (bitorolják?). Szép nagy, belül tágas épület, fel is újíthatták mostanában.

A bejárattól sok lépcső visz a (nagyon) magas földszintre, itt a portás előtt kell elmenni – majd' mindennap megkérdezte, mi járatban vagyok; igaz hogy majd' mindennap más volt – egy rövid folyosón egy: majdnem teljesen üres kis terembe! Az első egy-két napban hárman voltak, egy nagyon magas vékony, kopaszodó férfi olyan velem egykorú, egy hasonló korú hölgy és egy fiatalabb, azt hiszem ő a főnök: a tőle kapott levélen Dr.-i jelzettel szerepel a neve... Semmi berendezés a teremben, csak középütt egy asztal, két szék és papírdobozokban, számokkal és iskolanevekkel az aznapi érettségi feladatok. Ahogy teltek a napok, a dobozok egyre kevesebben lettek a fal mellet... Még kedden megyek az informatikáért, aztán még egyszer, a nálunk ez évben első alkalommal sorra kerülő „Közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika)” c. tárgy egyetlen vizsgázója számára elhozni – a dobozt (mert a „kis” tárgyak feladatlapjai maradnak a dobozzal, csak az utolsóval adják oda).

Érettségi. 2013...