Dorozs blogja 2.0

Személyes, napló...

Kulcsszavak
Feedek
Megosztás

Nyomás alatt

(#2896) 2016. október 17., hétfő

Ebben a tanévben elég sok az órám. Négy lehetne, tizenhárom van. Ráadásul nem is egy tárgy hanem három, ráadásul ebből kettőt soha sem tanítottam (egy pedig soha sem létezett a szakgimnáziumi rendszer előtt).

Persze ettől még mindent megteszek, hogy felkészülten kezdjem az órát. Ha én megkövetelem a legényektől, hogy felkészültek legyenek, az a legkevesebb, hogy én is ugyanígy tegyek. (Az más kérdés, hogy nem kevesen közülük fütyülnek erre)

A 09.D-vel volt órám a múlt héten hétfőn. Az egyik legjobb tanterem az övék, ez az oldalszárny 31-es: 70 fős terem, lépcsős elrendezés, hatalmas vászon és remek kivetítő. A tananyag készen volt z órára, még dolgozatot is terveztem (ehhez is kell a kivetítő), így eléggé rosszul érintett, hogy a projektor bekapcsolásakor azt láttam, hogy a szöveg majd' harmada lelóg a vászonról.

Pech…

Ekkor jött a neheze. A projektor saját menüjében megkeresni azt, amivel vissza lehet állítani. Mindez a srácok vizslató tekintete előtt, és persze – nem volt abban rosszindulat – elég sokaknak volt elég szép számmal elég remek ötlete.

Hihetetlen idegesítő tud lenni!

Jobb hijján reset-eltem a projektort – na ez lett csak mókás igazán! A kép szépen megjelent, a vászon széleihez igazítva, de – fejjel lefelé… Egy kis ideig próbálgattam, hogy a menü melyik pontja fordítja meg, közben a srácok – jól nevelt kis csapat, nem harsánykodva de persze magukat visszafogni nem tudva – egyik ötlettel a másik után szolgáltak… Nagyon-nagyon kellett koncentrálnom, hogy ne kezdjek el dühösködni… Nem kezdtem. Miután pár perc keresgélés után sem lett meg a megoldás, lemondtam róla. A projektrt kikapcsoltam, a dolgozat ugrott, az órát táblai munkával abszolváltam.

Szünetben ebben a teremben nem maradhatnak bent a tanulók. Kitereltem őket, és az üres teremben megint nekiálltam azt a nyüves projektort beállítani.

A projection menüpontban volt, percek alatt meglett.

Ez van.

Szerencse?

(#2722) 2014. december 10., szerda

Az. Bár elsőre nem mindig látszik!

Tegnap kora reggel a sötétben, még vizes úton, már éppen nem szemerkélt az eső, a sulisba menet sikerült meg- és elcsúsznom, persze bringával...

Ez persze nem akkora szerencse... Egy öreglány téblábolt előttem, biztos voltam benne merre tér ki de az öreglányok kiszámíthatatlanok, csak besasszézott a a másik oldalra az utolsó pillanatban, maradt a satufék (már amit a bringán lehet), a kanyarodás, és a vizes-faleveles járdán a megcsúszás... :( Nem vagyok rá büszke, még szerencse, hogy ilyenkor még koromsötét van :(

Az öreglány szabadkozott, én is – persze hogy nekem kellett volna ügyesebbnek lenni.

Hát ez eddig nem olyan nagy szerencse. Ahogy feltápászkodom, veszem észre, hogy a hátizsákom egyik zsebe nyitva, kipotyogott belőle ez-az. Persze nem világrengetően fontos dolgok: egy zsebkés, egy tekercs spárga, kétféle USB kábel. (Jesszus, tisztára mint a Tom Sawyer-ben :) Csak hát azok gyerekek! :):)) Na szóval ha nem csúszom el, nem vettem volna észre, hogy nyitva van, mire meg észreveszem elpotyogtatom ezeket – szóval szerencse végül is... Szóval végül is soha sem lehet tudni, mi a pech és mi a szerencse...