(#2649) 2014. szeptember 6., szombat

Facebook-on láttam először a hírt arról, hogy a Mészégetőnél egy üres telken, valaha búza- és kukoricaföld volt, egészségházat építenek. A kommentek persze erősen pozitívak voltak – mindig azok, kicsit mosolyogtató hogy kétsége, kritikai észrevétele senkinek sincs? –, biztosan kell az és biztosan oda kell.

Az építkezés el is kezdődött. Egy szép nagy tábla is ki volt téve: hirdetve azt, hogy itten most akkor mi épül. Nincs ezzel semmi baj, nem elég okosságot csinálni, tudatosítani is kell azt.

Főleg akkor, ha közeleg az önkormányzati választás.

A tábla, amiben tudtára adták mindenkinek mi és mikorra készül itten el, augusztus 31-ét mutatott. Elég sokszor láttam: nem csak a táblát, hanem azt is ahogyan az építkezés halad. Ilyet ilyen rövid időre elkészíteni nagyon komoly kihívás, hát: az építők (inkább az építtetők) ennek nem feleltek meg. Most szeptember van, a képet amit ott csináltam, szeptember elején fotóztam és mókás, hogy rajta az átadás augusztus 31. Messze még az átadás...

Egészében nem tudom, mi a csudának futott bele a falu vezetése ebbe. (Augusztusban átkerekeztem a szomszéd faluba, Pilisborosjenőre, ott nagyon szép egészségház van – lehet, hogy azt irigyelték meg?) Emlékszem a falura amikor gyerek voltam (itt éltem), és látom milyen most, ég és föld. Ez már nem falu, ez egy tiszta rendes, tip-top kisváros. Nem értem, ezt az egészségház dolgot miért erőlteti a polgármester (hiszen eddig is tett eleget), de biztosan van értelme. Az viszont mókás malőr, olyan ziccer amit a tudomisénki kormánypárti csinibaba aki polgármester akar lenni, hülye lesz nem kihasználni, hogy belevágott ilyesmibe aztán a vállalt határidőt sem tudta tartani. Tele a falu az „új vezetés biztos jövő” szlogenű plakátokkal, sőt – ez nagyon meglepett! – a Bécsi úton egy óriásplakáton is hirdeti magát ez a nő és pártja. Ennyit ér egy ürömi polgármesterség?

65598